Preşedintele anunţă carantină totală

„Armata, alături de poliţişti pe stradă, persoanele peste 65 de ani nu vor mai avea voie să iasă, oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente, se introduc măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele în izolare . Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, intră în vigoare de mâine”

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, la finalul ședinței de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Victor Costache și Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Nicolae Ionel Ciucă

Klaus Iohannis a anunțat că persoanele aflate în carantină sau izolare vor fi supravegheate electronic

Prin urmare, fiecare persoană are o brăţară la mână, iar din Centrul de Comanda de la Ministerul Sănătăţii, toate aceste persoane sunt supravegheate pe o plasmă. Teoretic se pot afla în timp util date despre starea de sănătate a persoanelor respective şi dacă şi-au părăsit locuinţa .
În ţară şi mai exact în Bucureşti, exista un proiect pilot, despre care, însă nu s-a mai auzit nimic, fiindcă este nevoie de oameni care să facă lucrul acesta, este nevoie de medici epidemiologi care să meargă şi să pună aceste brăţări. În situaţia aceasta, probabil nu se ştie dacă s-a mai continuat, atâta timp cât sistemul are deficit de personal. Acum, având în vedere că preşedintele anunţă că toate persoanele aflate în izolare la domiciliu vor fi supravegheate electronic , ar însemna să se extindă acest proiect pilot în toată ţara. Vom vedea, însă în cât timp şi dacă există resursele tehnice, dar şi personalul care să facă lucrul acesta şi asta pentru că, din câte ştim, nici măcar testele nu sunt făcute cu rapiditate deoarece nu există personal şi nici DSP-ul nu şi-a revenit din „moarte clinică”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *