Spitalul orăşenesc Horezu este forţat de autorităţi să intre în prima linie de luptă împotriva noului virus. Unitatea medicală orăşenească a fost desemnată pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID-19, în timp ce Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea va asigura cazurile medicale de urgenţă non COVID -19 din tot judeţul.

Spitalul orășenesc Horezu a fost desemnat astfel drept centru pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID -19, iar Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea va asigura cazurile medicale de urgență non COVID -19 din tot județul. 

Cazurile pediatrice vor fi preluate de Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, iar cazurile de copii îmbolnăviți cu virusul COVID -19 vor fi preluate de către Spitalul orășenesc Horezu. 

Conform metodologiei elaborate și actualizate de INSP – CNSCBT, personalul medical se testează doar în momentul apariției simptomelor. În acest moment, secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea are suficiente echipamente de protecție necesare desfășurării activității. 

În prezent, în incinta unităților sanitare au fost instalate șapte corturi destinate triajului epidemiologic, două dintre acestea fiind ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ( unul la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și încă unul la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăești) și cinci ale Ministerului Apărării Naționale (două la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăești și câte unul la spitalelele din Horezu, Drăgășani și Brezoi).

Pentru verificarea respectăriii măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea COVID -19, în data de 25 martie 2020, au acționat echipe mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali, care au realizat măsuri de verificare la domiciliu a persoanlor aflate în autoizolare, verificare a locațiilor de carantinare și verificare a socităților economice pentru impunerea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. 

Au fost verificate 1.762 de persoane, din 854 de locații, în urma acțiunilor de verificare fiind aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 170.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor din ordonanțele militare 2 și 3, respectiv pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, și încă patru sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, aplicare în urma controalelor efectuate la agenții economici. 

De asemenea, s-a dispus carantinarea instituționalizată pentru 14 zile și amendarea cu 5.000 de lei a unui tânăr care a încălcat măsura izolarii la domiciliu. 

Jandarmii vâlceni au executat și 12 misiuni de transport în care au fost însoțite un număr de 43 de autovehicule și măsuri de ordine publică în zona a două dintre centrele de carantină din județ.La nivelul județului Vâlcea, astăzi, 26 martie 2020, se aflau în carantină instituționalizată 186 de persoane, iar în izolare la domiciliu 1.248 de persoane. 

De la ultima informare, au ieșit din carantină 18 de persoane, iar din autoizolare un număr de două persoane. 

În spațiile de carantină din județ, din totalul de 258 locuri disponibile sunt ocupate 186 de locuri. Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *