Precizări importante susţinute astăzi de Preşedintele României, Klaus Iohannis

În discursul pe care preşedintele la făcut astăzi, două lucruri îi trasează lui Nelu Tătaru: să rezolve urgent criza din sănătate, în primul rând lucrurile care s-au descoperit la Suceava şi să pună la adăpost personalul medical afectat în lupta cu coronavirus .
Ştim că sunt spitale care au intrat în carantină , spitale care se închid, personal medical depistat pozitiv la coronavirus, medici care stau în izolare.
Prin urmare, aceasta este urgenţa pe care i-a semnalat-o preşedintele României lui Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii
În al doilea rând, preşedintele anunţă o strategie europeană comună pentru că este evident, în acest moment, România este într-o situaţie dificilă cu sistemul sanitar intern, dar şi cu achiziţia de echipamente: măşti de protecţie , combinezoane, ventilatoare mecanice – fiindcă va veni un moment în care medicii vor decide cui îi dau oxigen şi cui nu.
Klaus Iohannis: ”La nivelul Uniunii Europene, prin intermediul Comisiei Europene, au fost demarate proceduri de achiziții în comun de echipamente și dispozitive medicale necesare gestionării epidemiei. Este vorba de mănuși, echipamente de protecție, ventilatoare și echipamente de laborator.

Poate că după această criză şi să sperăm cu bine, vom vorbi cât se poate de serios, însă de data aceasta şi pragmatic, nu doar la stadiul de idei, despre reformarea sistemului sanitar .
Nu sunt chestiuni imposibil de făcut, bani există, de pricepere ducem lipsă şi asta fiindcă avem manageri numiţi pe criterii politice în fiecare zonă , manageri care în astfel de situaţii de criză îşi dovedesc măsura incompetenţei

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *