Toma Peştereanu: „Toţi cei care trebuie să fie în izolare au înţeles situaţia”

Toma Peştereanu face apel la calm, şi îi îndeamnă pe oameni să trateze cu
maximă responsabilitate situaţia actuală şi să respecte cu stricteţe regulile
stabilite de autorităţi. La Costeşti sunt în izolare 40 de persoane, ne informează primarul, iar oamenii au înţeles că trebuie să stea acasă. Nu neagă faptul că la început a avut câteva divergenţe, dar lucrurile au fost îndreptate. Dintre cei 3200 de locuitori,750 sunt cetăţeni de peste 65 de ani, iar pentru persoanele care nu au aparţinători sau aparţinătorii se află în imposibilitatea de a oferi ajutor, primăria vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, în această perioadă:
„Recomandarea mea este ca persoanele peste 65 de ani să stea acasă, să facă treburi în gospodărie, să evite orice deplasare inutilă, iar copiii, nepoţii şi vecinii să îi ajute sau pot să ne contacteze pe noi. Persoanele vârstnice sunt cele mai expuse. Cei tineri ar trebui să evite mersul în afara gospodăriei, deplasările se fac strict pentru medicamente şi hrană. Dacă reuşim să rămânem izolaţi şi să evităm aglomeraţiile, trecem cu bine peste această perioadă. La recomand tuturor să îşi găsească alte preocupări. Să ne aducem aminte de jocurile din copilărie, table, cărţi, rumy, şah. Avem alternative, aşa timpul trece mai frumos. Încercaţi să aveţi un tonus bun, rugaţi-vă la Dumnezeu pentru sănătate şi pentru înţelegere, nu este timp de ură, venin sau invidie. Solidaritatea şi compasiunea trebuie să ne umple sufletele. Trebuie să gândim că oricare dintre noi ar putea să treacă prin clipe grele. Ştiu că ne este teama, dar trebuie să ne informăm şi vă spun că toţi cei care trebuie să fie în izolare au înţeles situaţia, sunt oameni
conştienţi, stau acasă, şi asta este bine. Nu-i priviţi cu ură sau cu răutate. Să-i ajutăm să treacă peste cele 14 zile. Noi asta facem. Săptămâna trecută eu şi Răzvan am fost răciţi, şi am simţit o oarecare îndepărtare din partea vechilor prieteni. Ne-am dus la medicii de familie să fim consultaţi. Bineînţeles, nu am avut nimic, nici eu, nici Răzvan, şi ne-am bucurat. Drept dovadă, ne simţiţi prezenţa în comunitate pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. Nu fugim de responsabilităţi, nu ezitaţi să ne cereţi sprijinul sau sfatul, pentru că suntem aici. Da, îmi împart timpul între Slătioara, Bistriţa, Costeşti, aici sunt familiile mele. Eu sunt primarul tuturor şi, indiferent cum, trebuie să fim împreună”, a precizat primarul localităţii Costeşti, Toma Peştereanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *