Primăria oraşului Horezu a achiziționa o unitate  de triaj epidemiologic la Spitalului Orăşenesc Horezu

Primăria oraşului Horezu a achiziționa o unitate  de triaj epidemiologic care va fi amplasata în curtea Spitalului Orăşenesc Horezu

Totodată, conducerea spitalului a achiziţionat şi un tunel pentru dezinfecţia personalului la ieşirea din tură

Măsura are ca principal scop evitarea contaminării unității sanitare cu coronavirus și protejarea pacienților cu alte afecțiuni internați pe secțiile medicale din corpul principal al spitalului.

Spitalul din Horezu are toate circuitele formate pentru a prelua cazurile de bolnavi infectaţi

„Spitalul orăşenesc din Horezu a fost desemnat ca unitate de suport Covid-19 pentru că este cel mai modern spital din judeţ şi are toate circuitele corespunzătoare impuse în acest moment. Este singurul spital care, în urma controlului făcut de comisia independentă pentru medicină a primit calificativul „Cel mai bun spital la nivel de judeţ”, merit care i s-a acordat în toamna anului trecut. În urma verificărilor făcute de Direcţia de Sănătate Publică privind condiţiile de funcţionare, spitalul nu a luat nici o minimă observaţie. Este singurul spital unde saloanele sunt de patru locuri, fiind dotate cu băi moderne, are circuitele corespunzătoare, iar trierea pacienţilor s-a făcut într-un cort, la care se va mai adăugă o unitate  de triaj epidemiologic dotat corespunzător. În spital există o semi-linie de gardă, care va primi pacienţii. Tot necesarul de care spitalul are nevoie în această perioadă a fost finanţat din bugetul primăriei. Acesta este motivul pentru care Spitalul orăşenesc Horezu a fost ales ca spital suport pentru Covid-19, deoarece îndeplineşte toate condiţiile legale. Guvernul nu a alocat nici un leu, din contră, ne-a pus sarcini în plus, în condiţiile în care încasările la bugetul local au scăzut dramatic”, precizează primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *