Liga a III-a fie îngheaţă, fie se reia cu play-off şi play-out

Conducerea FRF a organizat marţi o videoconferinţă cu toţi conducătorii cluburilor de Liga a III-a, în care s-a discutat posibilitatea de reluare a celor cinci serii.

La video conferinţă au participat şi cei doi conducători ai cluburilor vâlcene, Valentin Grigorescu (Flacăra Horezu) şi Nicolae Panait (Viitorul Dăeşti).

S-au luat în calcul trei scenarii: să se joace integral cele 14 etape rămase (6 iunie-25 iulie), să se joace play-off şi play-out cu o singură manşă şi să se înghete sezonul actual. Federaţia are ca prioritate finalizaarea campiontului pe teren şi va trimite tuturor cluburilor de Liga a III-a chestionare în acest sens, care au un rol consultativ, deciziile urmând a veni după ce Guvernul va hotărî dacă şi în ce condiţii se pot relua antrenamentele şi competiţiile sportive.

Preşedintele de la Viitorul Dăeşti, Nicolae Panait exclude varianta disputării celor 14 etape rămase, în decurs de doar o lună şi jumătate. „Nu putem juca 14 meciuri în ritmul sâmbătă-miercuri-sâmbătă, avem şi deplasări foarte lungi, în zone afectate de COVID-19. Noi suntem de acord să jucăm play-off şi play-out, băieţii sunt şi dornici să reia antrenamentele şi jocurile. La noi în serie, oricum FC U Craiova este ca şi promovată. Aşteptăm mai întâi să vedem dacă putem relua antrenamentele normale după 15 mai, nu putem să mergem cu doar 3 jucători la şedinţele de pregătire. Suntem la Liga a III-a, noi nu avem nici bani pentru a testa periodic jucătorii pentru coronavirus” a susţinut Nicolae Panait.

Este clar însă că obligaţiile impuse de Ministerul Sănătăţii nu pot fi implementate la Liga a III-a, unde condiţiile financiare sunt precare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *