Florin Verigeanu atacă dur Federaţia: „Se încearcă atribuirea titlului echipei de pe locul 2, CSM Bucureşti”

Şeful secţiei de handbal de la SCM Râmnicu Vâlcea, Florin Verigeanu consideră că Federația Română de Handbal face tot ce este posibil ca echipa din București să câștige campionatul.

Soluţiile de încheierea campionatului propuse de Federația Română de Handbal în data de 27 aprilie, au stârnit nemulţumire la SCM Rm. Vâlcea Președintele Florin Verigeanu a atacat variantele „făcute special pentru a favoriza CSM București”.

Așa cum preconizam, se încearcă prin orice mod să se atribuie titlul de campioană echipei aflate pe locul 2 în acest moment în clasamentul Ligii Florilor, CSM București. Vă reamintesc că în Europa s-au oprit aproximativ 20 de campionate de handbal. Majoritatea acestora s-au terminat prin înghețarea lor, iar clasamentul final a fost cel din momentul întreruperii, fără a se atribui titlul. Clasamentul pentru EHF, cupele europene, a fost același, din momentul înghețării, lucru normal după părerea mea. În două țări (Ungaria și Croația) s-au anulat campionatele și nu s-a acordat titlul de campioană, iar clasamentul pentru EHF a fost cel din sezonul anterior. Într-un singur campionat la feminin (Norvegia) s-a aplicat o altă metodă de a stabili ierarhiile, prin împărțirea punctelor la numărul de meciuri. O metodă care nu se regăsește în niciun regulament de departajare sau de organizare al FRH. Ceea ce este și mai strigător la cer este și faptul că, deși mai sunt 7 etape de joc, ei vor să atribuie titlul de campioană în Liga Florilor! Cum se poate așa ceva?, a expus Verigeanu.

Reunirea echipei, precedată de o testare COVID-19

Şeful clubului vâlcean anunţă reunirea echipei la mijlocul lunii mai. „Fetele noastre au fost convocate în perioada următoare să revină la Rm. Vâlcea, urmând ca în jurul datei de 18 mai să efectuăm testarea COVID-19. Apoi, în măsura în care se poate, să începem pregătirile. Am aflat însă că în data de 27 aprilie, FRH a schimbat programul jocurilor și vine cu alte propuneri către Consiliul de Administrație. Acum va trebui să vedem la ce se vor mai gândi oficialii federației, pentru a lua o decizie în privința chemării fetelor”, declară Verigeanu.

„Părerea campioanei României nu vă interesează?”

Oficialul clubului vâlcean crede că secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru este cea care face totul pentru a avantaja pe CSM Bucureşti. „De ce avem acest punct de vedere, că totul se încearcă a fi în favoarea CSM București! Simplu, secretarul general al FRH, declara cu seninătate înaintea Consiliului de Administrație din luna aprilie, că a discutat cu „cel puțin jumătate din conducătorii din Liga Națională despre programul transmis. Păi domnișoara Vărzaru, ați uitat să întrebați care este părerea campioanei României sau nu vă interesează? Înțelegem că este mai ușor să discutați cu cei de la CSM București, dar măcar din respect pentru ceea ce a făcut Vâlcea în handbalul românesc, puteați avea ceva ce vă lipsește și să ne întrebați și punctul nostru de vedere, măcar de complezență, a fost mesajul lui Verigeanu.

Vâlcea merge înainte!”

Vâlcea este gata chiar pentru un meci cu titlul pe masă contra CSM Bucureşti. „Dacă se dorește, suntem de acord să se joace inclusiv un joc între CSM și SCM, o finală a campionatului, pentru a se clarifica ierarhia finală în Liga Florilor. E pentru prima dată în istoria handbalului românesc când clasamentul nu mai e făcut pe puncte, e făcut pe procente. În rest, pot să vă spun că suntem un club cu o istorie invidiată de multe cluburi din Europa, care are în spate oameni care iubesc și respectă handbalul și că, indiferent de deciziile pe care le veți lua, noi vom merge înainte, că nimeni nu e nemuritor și știți cum se spune, azi ești, mâine nu mai ești!”, a încheiat președintele oltean.

PROPUNERI FEDERAŢIE:

Varianta 1: FRH vrea să se dispute doar restanța dintre AHCM Slobozia-CSM București, în 24 iunie Celelalte șapte etape nu s-ar mai disputa.

Varianta 2:  Închidere de campionat Liga Florilor cu înghețarea clasamentelor actuale, fără acordare de titlu/medalii 

Varianta 3: Închidere de campionat Liga Florilor cu înghețarea clasamentului întocmit conform modelul norvegian: număr de puncte împărțit la număr de meciuri, cu acordare de titlu/medalii

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *