Florin Pera: „Vom avea o echipă competitivă pentru sezonul viitor”

Aflat la Timişoara, antrenorul principal al echipei de handbal SCM Rm. Vâlcea, Florin Pera aşteaptă cu nerăbdare reluarea pregătirilor.

„Suntem implicaţi în handbal, chiar dacă stăm acasă, încercăm să ţinem jucătoarele cât mai pregătite, le transmitem programe, iar ele ne dau videoclipuri cu exerciţiile efectuate. Sunt antrenamente de tonus, fetele nu pot acumula mult, ne va fi foarte dificil după această pauză forţată” a anunţat Pera.

Tehnicianul este convinsă că SCM va rămâne un club cu stabilitate financiară şi după încetarea pandemiei de coronavirus. „Cu siguranţă că se va reseta totul, vom fi şi noi afectaţi, chiar şi la echipele mari au fost probleme în această perioadă, dar eu sper să o depăşim curând şi să ne reluăm activitatea, să reintrăm în normal. Bugetele vor fi sigur mai mici, Primăriile au acum alte obiective, se implică mai mult la spitale, sportul nu mai este o prioritate. SCM nu a avut nicio zi de întârziere la salarii de când sunt eu antrenor şi sper să nu avem foarte mult de suferit după această pandemie, dar vom vedea ce va fi. Pentru Vâlcea e mai uşor, nu avem şi alte echipe în cadrul clubului, va fi mai greu pentru cluburile care au mai multe echipe. Sper să rămânem acelaşi club cu stabilitate şi linişte financiară. Noi suntem în şomaj tehnic, suntem club departamental în subordinea Primăriei, trebuie să ne adaptăm situaţiei, chiar dacă nimeni nu a primit cu bucurie vestea. După încetarea Stării de Urgenţă, salariile vor reveni ca înainte pentru toată lumea”.

„La Vâlcea, tot ce s-a promis s-a dat la zi”

Pera anunţă că şefii SCM-ului cheamă jucătoarele la Râmnicu Vâlcea după data de 15 mai, când speră să se reia pregătirile. „Indiferent ca va fi, noi am făcut toate demersurile să aducem sportivele de acasă, chiar dacă ne confruntăm cu destule probleme. Sunt jucătoare din anumite zone cărora nu le-am găsit bilete, de exemplu pentru Asma abia pe 20 mai i-am găsit bilet, daca mai trebuie să stea şi în carantină două săptămâni, va fi foarte dificil. Eu de la început am fost pentru îngheţarea campionatului, aşa cum au făcut toate federaţiile, acest sezon este compromis şi trebuie să ne facem planurile pentru viitorul sezon, din punct de vedere al lotului şi profesional. La Vâlcea, chiar dacă nu am avut salarii la nivelul altor echipe de top, ce s-a promis s-a dat la zi şi asta a format un climat de performanţă la cel mai bun nivel”.

Pentru sezon viitor, oficialul clubului vâlcean mizează pe un lot la fel de competitiv. „Eu cred că avem o echipă competitivă pentru sezonul viitor, am ţinut să ne păstram nucleul de jucătoare, să nu facem multe schimbări. Am făcut şi câteva transferuri foarte bune, jucătoare pe care mi le-am dorit, care pot să acopere bine anumite posturi. Mi-aş mai dori 1-2 jucătoare, am purtat discuţii, avem promisiuni din partea a două jucătoare tinere că vin la Vâlcea, dar aceste detalii le vom da când transferurile vor fi definitivate. Este vorba de un inter dreapta şi un portar”.

„Sper să jucăm în septembrie cu Metz”

După ce EHF a anunţat că ia în calcul două scenarii, disputarea sferturilor Ligii în septembrie, la Budapesta, sau anularea lor şi un Final 4 cu primele 2 clasate din fiecare grupă, Florin Pera speră să înfrunte totuşi Metz. „Aş fi supărat dacă nu reuşim să ne jucăm şansa în sferturile Ligii, am muncit mult să ajungem aici, am ajuns in primele opt, chiar daca Metz era favorită, eu am simţit fetele că ar fi dat orice să putem face  surpriza. Nu era nicio presiune pe noi, toată lumea era motivată pentru o surpriză. Eu tind să cred că este viabilă varianta în care în septembrie se pot juca şi sferturile înainte de Final 4, cred că se va întâmpla asta şi SCM va fi într-o formă bună, cu echipă competitivă şi vom face o figură frumoasă la Budapesta. Este si scenariul în care va fi direct Final 4 in octombrie fără Vâlcea, dar speram ca cel real să fie primul şi Final 4 să se joace în septembrie. Noi mizăm pe faptul că sferturile Ligii se vor juca si Vâlcea va avea şansa să joace cu Metz, care va rămâne şi fără Zaadi”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *