Gheorghe Dumbravă: „Nu vreau ca să mă laud, dar şcolile din Stoeneşti sunt cu mult peste cele din mediul urban”

La recomandarea Ministerului Educaţiei, elevii din Stoeneşti vor încheia cu toţii acest an şcolar pe internet.

Primarul Gheorghe Dumbravă ne asigură că procesul educaţional se derulează în condiţii bune, copii au acces la teleşcoală, iar profesorii pot pune în aplicare această recomandare a ministerului. În localitate şcolile sunt locaţii noi, moderne, construite din temelii, care pot concura cu succes cu cele din mediul urban, iar dascălii sunt cei care pun bazele construcţiei privind educaţia copiilor din localitate. Are o colaborare bună cu directorul şcolii, iar la cursurile online pot participa toţi elevii, deoarece fiecare copil are acasă un computer cu acces la internet. Primarul salută recomandarea ministerului şi spune că măsura vine să protejeze populaţia de răspândirea coronavirusului:

„Consider că este o decizie bună, având în vedere că profesorii care predau în localitatea noastră sunt navetişti. Prin urmare, în încercarea de a evita răspândirea noului coronavirus,  nu mi s-ar fi părut indicată decizia de a începe şcoala cu acces la cursurile normale. Nu cred că vor fi probleme ca elevii să participe toţi la teleşcoală şi cred că nu sunt probleme în localitatea noastră, fiindcă, dacă am fi avut probleme, directorul şcolii m-ar fi anunţat. Nu vreau ca să mă laud, dar şcolile noastre sunt noi, recent modernizate, sunt printre cele mai moderne locaţii din judeţ. Prin urmare, pot foarte bine concura cu şcolile din mediul urban, iar din punctul de vedere al internetului există conexiune în toată localitatea. Nu cred că în localitate avem copii în situaţia de a nu avea acces la teleşcoală. Dascălii sunt profesori cu experienţă, pentru care am mare respect, şi avem o colaborare foarte bună cu directorul şcolii. Dacă vor exista probleme voi lua imediat măsuri, fiindcă pentru mine educaţia este primordială. Este corect să se pună o astfel de problemă, a posibilităţii tuturor copiilor la teleşcoală, fiindcă nu toţi copiii au un computer cu acces la internet şi nu toţi profesorii pot pune în aplicare recomandarea ministerului. Pentru că suntem la capitolul copii, şcoală şi educaţie, consider că pentru o mai bună gestionare a programului „lapte şi corn”, pentru copiii din Stoeneşti aş gândi ca aceste finanţări să fie prinse în alocaţie, sau prin acordarea unei mese calde”, a precizat primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

Primarul Dumbravă, nemulţumit de suma primită la rectificarea bugetară

Gheorghe Dumbravă, primarul localităţii Stoeneşti este nemulţumit de suma primită de la Guvernul Orban la rectificarea bugetară aprobată în această perioadă. Fondurile primite sunt infime faţă de nevoile curente ale aparatului administrativ. Cu alte cuvinte, bugetul este la pământ, fiindcă a fost grav afectat după izbucnirea epidemiei de coronavirus,deoarece oamenii nu şi-au mai plătit taxele şi impozitele locale, iar cota din impozitul pe venit a scăzut dramatic în luna aprilie, după intrarea în şomaj a multor oameni. Sunt puse în pericol inclusiv indemnizaţiile peroanelor cu handicap, investiţii şi cofinanţările unor proiecte europene, pe care administraţia locală le are în derulare: „Sunt nemulţumit, deoarece prin această rectificare ni s-au alocat 14 mii de lei, dintre care mai rămân cu o mie de lei. Tot timpul am criticat atunci când a fost ceva în neregulă. Am fost mai mulţumit atunci când nu am primit nimic. Am criticat şi cea de-a doua rectificare, în timpul Guvernului Dăncilă, atunci când am primit 5 mii de lei. Sunt liberal, iar la putere este partidul meu, dar asta nu schimbă cu nimic atitudinea mea atunci când comunitatea are de suferit. De fiecare dată am fost vocal indiferent de partid, fiindcă binele acestei comunităţi depinde de mine. Ce pot să fac cu o mie de lei, fiindcă din cei 14 mii de lei pe care i-am primit la această rectificare, 13 mii sunt indemnizaţiile consilierilor, iar din luna august nu voi mai putea acorda plăţile persoanelor cu dizabilităţi. Cel mai grav lucru este faptul că avem nevoie de 12 miliarde de lei vechi pentru ultima tranşă pe care trebuie să o depunem pentru proiectul de apă şi canalizare, din fonduri europene. Trebuie neapărat să alocăm noi această sumă, bani care ulterior ni se vor returna. În acest sens voi avea o discuţie cu conducerea partidului liberal, fiindcă altfel pierdem finanţarea proiectului, ceea ce nu voi accepta”, a mai afirmat primarul.

În localitate sunt patru şantiere

Investiţiile au continuat şi în această perioadă, iar constructorii şi-au continuat activitatea în localitate, unde sunt în prezent patru şantiere deschise: „Se lucrează la proiectul de apă şi canalizare în satul Piscul Mare. Avem două echipe care lucrează la proiectul de înfiinţare a reţelei de canalizare, proiect cu fonduri atrase prin PNDL. În satul Dobriceni se reabilitează căminul cultural cu bani din bugetul local, iar la primărie s-au făcut mici modernizări”, a precizat primarul localităţii Stoeneşti, Ghorghe Dumbravă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *