Virgil Pîrvulescu: „Fără investiţii şi investitori nu putem pune oraşul pe harta economică a României”

Virgil Pîrvulescu, finanţist de meserie, candidat la funcţia de primar al Râmnicului din partea PNL, trece în revistă soluţiile viabile pentru ieşirea din actuala criză şi din recesiunea economică recentă, dar şi posibilele soluţii pentru stoparea creşterii bruşte a şomajului. Prin programul pe care îl promovează, candidatul PNL are în plan dezvoltarea unui parc industrial pentru generarea nu numai a locurilor de muncă, dar şi a unui viitor singur pentru tinerii vâlceni.

PNL are în vedere asigurarea unor resurse vitale pentru IMM-uri

În opinia candidatului liberal, a-i menţine pe tineri în acest oraş înseamnă a le oferi oportunităţi de dezvoltare şi garantarea unui un venit decent: „Dezvoltarea economică a oraşului Râmnicu Vâlcea nu înseamnă asigurarea unei activităţi pentru un număr de trei sau patru societăţi care pe parcursul anului au avut permanent o legătură de business cu Primăria oraşului Râmnicu Vâlcea. Această abordare nu înseamnă dezvoltarea oraşului, stoparea recesiunii economice recente sau ieşirea din criză. Trebuie să avute în vedere interesele tuturor operatorilor economici, inclusiv salariile râmnicenilor, ale tuturor locuitorilor oraşului nostru şi asta înseamnă că trebuie să existe un plan de business pentru toată lumea, şi trebuie să te gândeşti ce ar putea fi posibil pentru a-i ajuta pe aceşti oameni. Suntem într-o strânsă concordanţă cu ceea ce pregăteşte Guvernul şi ne gândim la IMM-uri, cu privire la asigurarea unor resurse vitale pentru repornirea activităţii acestora. Prin urmare, ca să le putem asigura acele resurse oamenilor, pentru a le pune în practică, au nevoie de cu totul şi cu totul alte lucruri, alte oportunităţi de business. Pentru a avea aceste oportunităţi de business trebuie să le creezi un mediu în care ei să poată să funcţioneze, iar acel mediu înseamnă în primul rând forţa de muncă şi se ajunge până la o reorientare a învăţământul. Eu văd rolul meu, ca posibil primar altfel decât cel în care s-au poziţionat primarii anteriori. Autoritatea locală ar trebui să se implice pentru a pune în legătură mediul de afaceri local cu posibilii parteneri din afara localităţii, adică trebuie să mergem pe lanţul de desfacere al acestor firme. Eu m-aş strădui, de exemplu, să conving beneficiarii livrărilor acestor firme din Vâlcea să vină şi să facă afaceri în această zonă. Asta înseamnă că trebuie să le creez facilităţi de manierea în care să îi determine să vina la noi, să dezvolte capacităţi de producţie şi să putem să creştem economic. Fără investiţii din alte zone şi investitori nu putem să punem oraşul pe harta economică a României şi a Europei. Prin urmare, noi, în acest moment, trebuie să gândim pe termen lung”, ne-a precizat Virgil Pîrvulescu, candidatul la funcţia de primar al Râmnicului din partea PNL.

Virgil Pîrvulescu: „Este nevoie de profesionalism, de oameni pregătiţi, de oameni cu atitudine”

În opinia lui Virgil Pîrvulescu, bazele unui viitor economic sustenabil pentru municipiul Râmnicu Vâlcea sunt reprezentate de atragerea investitorilor şi crearea locurilor de muncă eficiente care să vină în sprijinul cetăţenilor acestui oraş, ca suport pentru ieşirea din criză. Afirmă că aplicarea unei astfel de strategii va genera un impact notabil pe o durată de timp rentabilă, care poate fi aplicat la nivel local. Însă, o implicare în zona economică nu există, agenţii economici nu se simt sprijiniţi, iar acţiunile administraţiei publice locale, în acest sens, nu există: „Crearea locurilor de muncă mai bine plătite şi atragerea investitorilor este prima sarcină a unui primar. Primarul nu are în atribuţii cheltuirea banilor publici strânşi din impozite şi taxe, primarul are menirea şi sarcina principală să creeze acel climat social şi economic în care toată lumea este încântată că zona respectivă este administrată de un primar cu viziune. Din păcate, implicarea actualei administraţii în zona economică nu există în acest moment. Agenţii economici nu se simt sprijiniţi, acţiunile administraţiei publice locale sunt zero. Trebuie să se înţeleagă o dată pentru totdeauna că trebuie să ne dezvoltăm. Vâlcenii au nevoie de locuri de muncă bine plătite, iar pentru cei tineri este necesară crearea de noi locuri de muncă atractive. Una dintre probleme se poate rezolva prin punerea la dispoziţie a parcului industrial, sau măcar prin definirea lui, ca zonă. De la 1 ianuarie 2021, Uniunea Europeană alocă României 4,5 miliarde de euro pentru a dezvolta industria farmaceutică. În situaţia aceasta, Primăria Râmnicului ar trebui să meargă la administratorul judiciar de la Oltchim care are în patrimoniu fabrica de seringi pentru a-i solicita cumpărarea clădirii la preţul de 50 de mii de euro, după care ar trebui invitat un concern sau oricare alt investitor interesant pentru a-i pune la dispoziţie clădirea, dar şi banii europeni atraşi pe care Uniunea Europeană îi pune la dispoziţie din ianuarie 2021. Din păcate, nici în acest sens nu se face nimic. În prezent, lângă această clădire, care trebuia să aibă destinaţia unei fabrici de seringi există Priza Olt, unde mai sunt alte 20 de hectare de teren şi tot în aceeaşi zonă sunt blocurile societăţii Govora SA, societate care a intrat deja în faliment, iar clădirile ar trebui cumpărate obligatoriu, pentru că oraşul are nevoie de locuinţe sociale. Pentru toate acestea este nevoie de profesionalism, de oameni pregătiţi, de oameni cu atitudine, iar cheia este la râmniceni”, a precizat Virgil Pîrvulescu, candidatul la funcţia de primar al Râmnicului din partea PNL. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *