Vâlcea continuă în Cupa României, din campionat se mai joacă doar restanţa CSM Bucureşti-Slobozia

Cu 11 voturi pentru și cinci împotrivă, Consiliul de Administraţie al FRH a votat propunerea Federaţiei, ca din Liga Florilor să se mai dispute doar restanţa CSM Bucureşti-CSM Slobozia, în timp ce Cupa României va continua în sistem normal.

 Pe data de 18 mai, membrii Consiliului de Administraţie vor reevalua însă situația, în funcție și de răspunsurile pe care le vor obține până atunci de la autorități. În cazul în care epidemia de Covid-19 nu va permite reluarea competiţiilor în iunie,  atunci variantele de „înghețare” vor fi repuse pe tapet. Dacă autorităţile permit reluarea competiţiilor, atunci scenariul va fi următorul, cu Cupa continuând în sistem normal, iar din campionat să se mai dispute doar restanţa CSM-Slobozia.

În cazul actual, în care în Liga Florilor se va disputa doar restanţa CSM Bucureşti -Slobozia, SCM Rm. Vâlcea va ocupa locul 2 şi va putea cere wildcard la EHF, pentru a participa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

De asemenea, SCM continua lupta în Cupa României, urmând a juca pe 16 iunie sfertul de finală cu Brăila, iar în cazul unui succes să continue în Final 4.

Deocamdată nu s-a discutat pe marginea viitorului sezon competițional, dacă va începe cu 14 sau cu 16 echipe. Cei mai mulți sunt de acord pentru 16 echipe, dar asta și pentru a avea de unde să scadă, în cazul în care anumite grupări nu vor mai putea continua din această vară.

Până la o viitoare ședință a Consiliului de Administrație, federația va avea o consultare cu cluburile din Liga Florilor prin videoconferință, programată marți, 12 mai. Atunci, se vor mai discuta variante de închidere a sezonului, dar și un sistem competițional cu 14 sau 16 echipe.

Liga Florilor

  • 24 iunie: restanța din Etapa a 16-a (AHCM Slobozia – CSM București)

Cupa României Fan Courier

  • Marți, 16 iunie: sferturile restante SCM Rm. Vâlcea – HC Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina
  • 20-21 iunie: Final Four

Divizia A

  • Sâmbătă, 13 iunie: CSM București – CSU Știința București (Etapa 25) – meciul care poate schimba ierarhia în Seria B.
  • 19-21 iunie: disputare direct a turneului final (fără turneu semifinal), cu cele 8 echipe aflate pe locurile calificabile
  • 26-28 iunie: Baraj de promovare

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *