Florin Ionescu: „Nu se ştie cât de eficiente sunt lecţiile online”

Primarul localităţii Stoileşti, Florin Ionescu este de părere că incoerenţa măsurilor luate de actualul guvern împiedică accesul egal la aducaţie pentru toţi elevii. La recomandarea Ministerului Educaţiei cursurile ar trebui să se ţină online, chiar dacă nu este clar câţi copii au acces la acest gen de educaţie. În special în mediul rural nu toţi copiii au un computer sau o tabletă cu acces la internet, ba chiar şi la oraş sunt multe comunităţi defavorizate.

Majoritatea elevilor din Stoileşti au acces la lecţiile online

Primarul Florin Ionescu este profesor de meserie şi spune că, dacă până acum totul era o incertitudine în ceea ce priveşte activitatea didactică a profesorilor şi a elevilor. La recomandarea Ministerului Educaţiei s-a luat decizia să se închidă şcolile până în luna septembrie, iar cursurile se vor face online. În ceea ce priveşte participarea copiilor la această teleşcoală, primarul spune că în peste 90% din cazuri elevii beneficiază de tehnica necesară continuării cursurilor în sistem online: „Ultimele comunicate au închis cercul incoerenţelor în acest domeniu. Dacă de la prima zi a declarării stării de urgenţă până acum totul era incertitudine, o neclaritate în ceea ce priveşte activitate didactică a profesorilor şi a elevilor, acum situaţia şcolară s-a închis. Majoritatea copiilor beneficiază de tehnica necesară continuării cursurilor în sistem online, dar nu ştim cât de eficiente vor fi aceste cursuri, vom vedea la evaluarea care se va face, probabil anul viitor. Prezenţa fizică a copiilor de clasa a VIII şi a XII este de bun augur, pentru că ei trebuie să îşi încheie activitatea. În acest sens noi, autoritatea locală trebuie să fim preocupaţi de sănătatea şi siguranţa elevilor, astfel încât să nu se întâmple nimic rău atât cât depinde de noi. Vom asigura materialele necesare pentru prevenirea răspândirii bolii dar, în ciuda eforturilor noastre, veniturile din bugetul local se diminuează. La ultima rectificare de buget ne-au fost tăiate sume importante din cotele de impozit”, a precizat primarul Florin Ionescu.

Florin Ionescu: „Nu vin momente prea uşoare pentru administraţiile locale”

Administraţia locală din Stoileşti funcţionează deja la cota de avarie, în acest moment. Primăria are nevoie urgentă de finanţare de la bugetul de stat şi de alocarea sumelor necesare pentru plata asistenţilor sociali şi persoanelor cu dizabilităţi: „Este destul de ciudat, pentru că în sarcina noastră cad anumite obligaţii, dar, în acelaşi timp, bugetul se diminuează şi suntem, practic, în imposibilitatea acoperirii unor cheltuieli vitale, cum ar fi asigurarea veniturilor persoanelor cu dizabilităţi. Fac această precizare fiindcă la ultima rectificare am primit 14 mii de lei. Cred că guvernaţii ar trebui să ştie că s-a mai întâmplat lucrul acesta, România a mai trecut prin momente de criză, iar una dintre măsuirile care au fost luate pentru a scoate economia din acea perioadă critică au vizat alocarea de fonduri importante pentru investiţii publice, ceea ce acum nu se întâmplă. Nu primim bani pentru investiţii din cauza intrării în şomaj tehnic a multor persoane, oamenii nu şi-au mai plătit impozitele la primărie şi deja avem o scădere a veniturilor şi în acel sector. Nu vin momente prea uşoare pentru administraţiile locale, indiferent unde s-ar afla ele.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *