Minerul Costeşti, misiune îngreunată pentru „baraj”

Liderul Superligii Vâlcea, Minerul Costeşti ar putea avea o misiune mult mai grea pentru a reuşi promovarea, dacă, conform ultimului scenariu, FRF va anula tragerea la sorţi şi va face „baraje” în trei!

Videoconferința realizată astăzi de reprezentanții FRF cu șefii Asociațiilor Județene de Fotbal din România, a clarificat în mare măsură planurile pentru încheierea actului sezon competițional, ediția 2019/2020, după ce pandemia de COVID-19 l-a dat peste cap.

În acest moment, FRF merge pe ”înghețarea” sezonului la Liga 3, iar la judeţ să schimbe modul de desfășurare a barajelor pentru promovare.

După ce majoritatea cluburilor din Liga 3, peste 50 din cele 78 rămase active, au trimis către FRF chestionare în care au bifat varianta ”Înghețarea campionatului cu validarea clasamentelor existente”, forul condus de Răzvan Burleanu va decide cel mai probabil suspendarea definitivă a sezonului de Liga 3, fără a retrograda nicio echipă. Astfel, Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti vor reveni pe gazon abia în toamnă.

Dacă la Liga 3 nu va mai avea loc niciun meci în acest sezon, în schimb, cele mai bune echipe din Liga 4 vor fi nevoite să revină pe teren.

FRF a anunțat reprezentații AJF-urilor că are de gând să modifice sistemul barajului pentru promovare din Liga 4 şi va anula actualele jocuri stabilite pentru baraj, urmând a reface tragerea la sorți, în așa fel încât să nu mai promoveze o echipă din două, ci una din trei.

Astfel, barajul pentru promovare în Liga 3 nu se va mai da între două campioane județene care urmau să se întâlnească tur / retur. FRF va efectua o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formație dintr-o grupă va juca împotriva celorlalți doi adversari, iar prima clasată va fi desemnată promovată.

Astfel, de această dată, în loc de 21 de echipe vor promova doar 14, însă, în cazul în care seriile de Liga 3 din noul sezon nu se vor completa, atunci FRF ia în calcul și ca cele mai bune locuri 2 din aceste mini-turnee să promoveze pe locurile vacante, pe baza unor criterii stabilite cu punctaj şi golaveraj. Minerul Costeşti urma să joace „baraj” cu campioana din Dâmboviţa, dar tragerea la sorţi va fi anulată.

Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a ar putea avea loc în jurul datei de 5 august, pe teren neutru.

Conform acestor planuri, noul sezon de Liga 3 ar putea avea cinci serii a câte 18 echipe, în loc de 16 câte sunt acum, o măsură care nu pare benefică, pentru că va menţine distanţele lungi pe care le au de făcut unele echipe.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *