Dăeşti şi Horezu pun punct actualului sezon

După videoconferința realizată zilele trecute cu șefii cluburilor de Liga a III-a, FRF a clarificat planurile pentru încheierea actului sezon competițional, ediția 2019/2020, care urmează să fie „îngheţat

După ce majoritatea cluburilor din Liga 3 au trimis către FRF chestionare în care au bifat varianta ”înghețarea campionatului cu validarea clasamentelor existente”, forul condus de Răzvan Burleanu a propus zilele trecute suspendarea definitivă a sezonului de Liga 3, fără a retrograda nicio echipă. Propunerea urmează să fie validată marţi, în Comitetul Executiv al FRF.

Astfel, Flacăra Horezu (locul 4) şi Viitorul Dăeşti (locul 11) încheie Seria C4 pe locurile actuale şi vor reveni pe gazon abia în toamnă, dacă situaţia o va permite. Din Seria C, FC U Craiova este declarată promovată, având un avans imens faţă de restul echipelor, în timp ce în alte serii, unde primele două clasate sunt desprăţite de maxim 3 puncte, se va da un „baraj”. Antrenorii ambelor echipe vâlcene consideră decizia FRF ca fiind una justă.

Gabi Mangalagiu: „Sper să se reorganizeze seriile”

Tehnicianul echipei Viitorul Dăeşti, Gabi Mangalagiu speră ca, în sezonul viitor, seriile să fie reorganizate mai judicios. „Mi se pare o decizie normală pentru situaţia actuală, cred că nu se poate plânge nimeni. Este foarte bine şi să se dea baraje între echipele apropiate care vizează promovarea, eu am anticipat acest lucru şi apoi să începem să ne pregătim de campionatul viitor. Este important să avem o dată clară a începerii viitorului campionat, asta ne va orienta asupra pregătirii, mai ales după această pauză foarte lungă. În trecut erau 8 serii de 18 echipe la Liga a III-a, deci nu văd nimic greşit că se măreşte numărul de echipe la 18, numărul mai mare de jocuri poate creşte calitatea competiţiei. Sper să se reorganizeze seriile şi distanţele să nu mai fie aşa mari, deşi cheltuielile nu trebuie să fie pe primul plan, când pleci la un drum, trebuie să fii în stare să duci la final competiţia. Băieţii abia aşteaptă să începem pregătirea, ei au mai făcut individual, dar e greu să  te antrenezi singur, fotbalul este sport de echipă şi implică mai multe persoane. Dacă autorităţile ne vor permite, vom mai face antrenamente de menţinere, asta dacă va fi permis cu grupuri mai mari, nu cu 3-4 jucători”  a spus Gabi Managalagiu.

Adi Popa: „Criteriile MTS erau foarte greu de îndeplinit la Liga a III-a”

Antrenorul Flacărei Horezu, Adrian Popa aşteaptă să vadă când va debuta sezonul viitor. „Este decizia normală, având în vedere această pandemie şi tot ce s-a întâmplat, iar criteriile MTS erau foarte greu de îndeplinit de către cluburile de eşaloane inferioare. Vor fi mai multe meciuri sezonul viitor, rămâne de văzut cum se alcătuiesc seriile. Aşteptăm să vedem când va începe noul campionat şi in funcţie de asta, stabilim şi programul de pregătire”.

Conform planurilor FRF, noul sezon de Liga 3 va avea cinci serii a câte 18 echipe, în loc de 16 câte sunt acum,  o măsură care nu pare tocmai benefică, pentru că va mări numărul de jocuri şi va menţine distanţele lungi pe care le au de făcut unele echipe, fapt care implică cheltuieli mai mari la deplasări.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *