Misiune complicată pentru Minerul Costeşti

FRF a anunțat că va modifica sistemul barajului pentru promovare din Liga 4 şi va anula actualele jocuri stabilite pentru baraj, urmând a reface tragerea la sorți, în așa fel încât să nu mai promoveze o echipă din două, ci una din trei.

Astfel, FRF va efectua o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formație dintr-o grupă va juca împotriva celorlalți doi adversari, iar prima clasată va fi desemnată promovată.

Astfel, de această dată, în loc de 21 de echipe vor promova doar 14, însă, în cazul în care seriile de Liga 3 din noul sezon nu se vor completa, atunci FRF ia în calcul și ca cele mai bune locuri 2 din aceste mini-turnee să promoveze pe locurile vacante, pe baza unor criterii stabilite cu punctaj şi golaveraj.

Minerul Costeşti urma să joace „baraj” cu campioana din Dâmboviţa, dar tragerea la sorţi va fi anulată. Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a vor avea loc în jurul datei de 5 august, pe teren neutru.

Decizia Federaţiei dezavantajează clar campioanele de la judeţ, în aceeaşi situaţie fiind şi Minerul Costeşti, care îşi vede astfel mult îngreunată misiunea la „barajul” de accedere la Liga a III-a.

Marius Vlădoi: „Interesul FRF a fost să nu retrogradeze nimeni de la Liga a III-a!”

Antrenorul-jucător de la Minerul, Marius Vlădoi este surprins de noul sistem de „baraj„ şi crede că interesul principal al Federaţiei a fost să fie scăpate de retrogradare echipele de la Liga a III-a care ocupau acum locurile 13-16.   „Am fost luaţi prin surprindere de această decizie. Noi de la judeţ am picat cel mai rău, avem de reluat antrenamente, de jucat baraje, la Liga a III-a se intră deja în vacanţă. Eu nu înţeleg, dacă se îngheaţă sezonul, trebuie şi retrogradate echipele care ocupau respectivele poziţii, cum a fost şi în alte ţări. Concluzia e clară, s-a vrut să rămână toate echipele la Liga 3. Sper să se mai gândească FRF şi să mai schimbe ceva, acolo au fost niste interese, în special să nu se retrogradeze de la Liga a III-a, deşi sunt echipe şi cu câteva puncte. La judeţ, Dumnezeu cu mila! ”.

„Ne schimbăm strategia din mers”

Marius Vlădoi spune că, indiferent de viitori adversari de la „baraj”, Minerul Costeşti va lupta pentru promovarea în Liga a III-a.  „Ne facem strategia pentru viitor, în funcţie şi de ce va decide AJF, dacă mai jucăm sau nu şi vom vedea la ce nivel vom fi la baraj. Vor fi costuri mai mari cu aceste mini-turnee. Va depinde mult şi cu cine vom pica la noua tragere la sorţi, vedem şi unde şi când se va juca, care va fi sistemul de departajare. Ce faci dacă fiecare echipă câştigă doar un meci cu acelaşi scor? Era foarte normal cum era înainte, cu un „baraj” în doi şi eventul se putea da acum într-o singură manşă. Ce siguranţă mai avem când ne întâlnim trei echipe în acelaşi localitate şi jucăm două meciuri în 2 zile? Apoi, când ni se permite reluarea pregătirii, noi suntem club să facem antrenamente cu 4 jucători, când majoritatea sunt angajaţi? Avem jucători cărora li se termina contractul pe 30 iunie, să vedem daca li se prelungeşte automat, că perioada de transferuri nu ai, sunt multe de pus la punct. Încercăm să ne facem din mers planurile şi strategia şi vedem unde o sa fim la vară” a mai spus Ţeţe Vlădoi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *