Din campionat nu se mai joacă nimic, cupa se amână pentru august

Președintele FRH, Alexandru Dedu, și secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, au discutat luni dimineață cu reprezentanții cluburilor din Liga Florilor despre modul în care se va încheia actualul sezon competițional.

Federaţia Europeană a cerut Federaţiei Române să desemneze până pe 1 iunie echipele de cupe europene, astfel că este exclus să se mai joace vreun meci de campionat în iulie, aşa cum intenţiona FRH. Reprezentanţii cluburilor au însă doar rol consulativ, decizia urmând a fi luată în Comitetul Executiv al FRH, pe 18 mai.
Prezenţi la videoconferinţă, reprezentanții echipei campioane, preşedintele secţiei de handal, Florin Verigeanu și membru în CA, Gabriel Băjan, au marșat pe ideea că sezonul actual ar trebui înghețat şi că nu ar fi fair-play să fie desemnată o echipă campioană. „O echipă campioană, conform regulamentului, se desemnează la finalul competiției. Ori mai sunt 7 etape de jucat. E greu de spus în aceste condiții, cine ar fi terminat pe primul loc, noi sau CSM București”, a punctat Gabriel Băjan. Vâlcea a mai propus să nu se retrogradeze și din sezonul viitor Liga Florilor să aibă 16 formații.

Cele șase formații rămase în competiție în Cupa României au decis ca, în condițiile în care se va putea juca, cu o săptămână înainte de startul viitorului sezon, să se dispute și Final Four-ul Cupei României. Rapid și Gloria Buzău sunt calificate în Final Four, în timp ce din „sferturi” au mai rămas de jucat partidele SCM Rm. Vâlcea-Dunărea Brăila și CSM București-CSM Slatina.

Toți cei 13 reprezentanți din Liga Florilor au votat ca echipele aflate în subsolul clasamentului să nu mai participe la turneele de baraj pentru promovare cu formațiile din liga a doua. Tot Consiliul de Administrație trebuie să decidă cum se va promova și câte echipe va avea liga feminină în sezonul viitor.

Dacă locul 1 desemnat de FRH va avea asigurată poziţia în viitorul sezon al Ligii Campionilor, iar locul 2 va solicita un wildcard. 10 locuri vor fi atribuite direct, iar șase locuri vor fi ocupate prin distribuirea unor wildcard-uri. EHF a anunțat că pentru un wilcard pot aplica toate națiunile clasate pe locurile 1-30 în Ranking-ul EHF, mai puțin Danemarca (feminin), care are deja asigurate 2 locuri.

La feminin, a doua formație din România se va lupta pentru cele șase locuri cu Ferencvaros, Metz, Lada / CSKA Moscova, Bietigheim, MKS Lublin, Hoor, Krim Lujbljana și Podravka.

Voturi cluburi din Liga Florilor

  • Să nu se acorde titlul: SCM Rm. Vâlcea, Gloria Bistrița, HC Zalău, U Cluj Napoca, Rapid București
  • Să se acorde titlul: CSM București, Minaur Baia Mare
  • Să decidă Consiliul de Administrație: Gloria Buzău, Dunărea Brăila, CSM Slatina, AHCM Slobozia
  • Nu s-au exprimat: Măgura Cisnădie, SCM Craiova

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *