Frânceştiul va avea străzi noi şi cel mai frumos centru civic

La Frânceşti, proiectul de modernizare a şcolii din centru s-a finalizat,dispensarul din localitate este o locaţie nouă, conform standardelor. Şi primăria cea nouă prinde contur, astfel încât localitatea va avea în curând un centru civic frumos: „Pentru amenajarea centrului civic al localităţii am achiziţionat terenul fin faţa locaţiei vechi. S-a finalizat iluminatul public, iarăşi un lucru cerut şi benefic pentru oameni, iar în centrul localităţii vom avea inclusiv o sală de sport. Este vorba despre o sală cu 103 locuri, o lucrare care are o valoare de proiectare de un milion şi jumătate de euro, ceea ce o să aducă un plus de valoare. Este un proiect finanţat prin Compania Naţională de Investiţii. În 2016, când am devenit primar, am depus la Compania Naţională de Investiţii solicitări de finanţare pentru Căminul Cultural Genuneni, Sala de sport din Frânceşti, Complexul Sportiv din Frânceşti şi mai sunt şi alte proiecte depuse la CNI, pe care nu aş vrea să le dezvălui în momentul de faţă, ci doar atunci când vom obţine finanţarea”, a precizat primarul localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv.

Infrastructura, pe lista de priorităţi a primarului

Daniel Paraschiv a reuşit să asfalteze câte un drum în fiecare sat al localităţii. „Am reuşit să trecem prin cele nouă sate unde am asfaltat cel puţin un drum, iar acum deja trecem la etapa a doua de asfaltări. În 2017 am început din satul Genuneni cu această campanie de asfaltare, şi am finalizat în zona Dezrobiţi, Surpate, Moşteni şi Băluţoaia. Acum vom începe cu etapa a doua de asfaltare, şi tot din satul Genuneni. La sfârşitul mandatului vom avea 15 kilometri de interes local, plus 10 kilometri de drum judeţean”, spune primarul Daniel Paraschiv. Localitatea Frânceşti are peste 216 kilometrii de drumuri de interes local, şi după ce va finaliza şi etapa a doua de asfaltare, primarul spune că vor rămâne aproximativ 3 kilometri neasfaltaţi: „Avem pregătit un proiect pentru asfaltarea drumurilor pe o lungime de 7 kilometri, dar, până vom ajungem acolo, oamenii trebuie să ştie că ne-am propus ca, până în 2024, să finalizăm tot ceea ce înseamnă asfalt”, a precizat Daniel Paraschiv.

Daniel Paraschiv: „Atragerea investitorilor şi dezvoltarea turismul, sunt proiecte pe termen scurt luate în calcul”

„Avem şansa să ducem localitatea aceasta colo unde îi este locul, adică, dacă este a treia localitate din judeţ trebuie să arate şi ca a treia localitate din judeţ. Până acolo trebuie să avem infrastructura bine pusă al punct. Mai mult, avem două mănăstiri şi este important că am reuşit să rezolvăm cele două drumuri şi a început să crească numărul turiştilor care urcă la mănăstirea Surpatele. Acest drum pune astăzi în valoare localitatea, deşi înainte era foarte îngust şi plin de gropi, iar autocarele nu puteau să urce acolo. A fost un zvon cum că Faurecia a vrut să vină aici, la Frânceşti, dar acestea sunt zvonuri false. Dacă nu ai infrastructură nu îţi vin investitori. Noi încercăm să implementăm aceste utilităţi pentru a deveni atractivi, este o zonă frumoasă şi merită dezvoltată, dar  atragerea investitorilor şi dezvoltarea turismul sunt proiecte pe termen scurt, luate în calcul”, mai spune primarul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *