Robi Popa, pe urmele lui Florin Costea!

Portarul echipei Flacăra Horezu, Robert Popa (17 ani) a semnat cu echipa finanţată de Adrian Mititelu, FC U Craiova, echipă promovată din Seria C4 după decizia FRF de „îngheţare” a sezonului.

Căpitanul naţionalei Under 17, vâlceanul Robert Popa a semnat pentru doi ani cu colega de serie a Flacărei, FC U şi speră să obţină promovarea în primul eşalon.

„Vreau să ies sănătos după această nebunie şi când încep pregătirile la Liga 2 să fiu pregătit, toată echipa să fie cu bateriile încărcate, astfel încât anul viitor să reuşim promovarea în Liga 1. Dorinţa mea cea mai mare, pentru care o să dau totul este să readuc adevărata Craiova acolo unde îi este locul, în Liga 1. Am avut multe oferte, dar nu am putut să refuz un club ca FC U Craiova, cu obiectiv bine punctat şi cu ambiţie atât de mare să promoveze, este un brand. Obiectivul meu este să demonstrez că merit să apăr la acea echipă şi pe plan secundar este promovarea în Liga 1, asta îşi doresc toti suporterii noştri”.

„Craiova este o rampă de lansare pentru oricine”

Tânărul goalkeeper vrea să calce pe drumul unui alt vâlcean, Florin Costea, care a scris istorie în Bănie. „Îmi doresc să am la Craiova ascensiunea lui Florin Costea, mi-a zis şi el cu ceva timp în urmă că acolo este ceva unic şi până la urmă este o rampă de lansare pentru oricare jucător. Cum îl ştiu pe domnul Mititelu, cred că la anul vom fi la Liga 1, toţi avem o mare ambitie, trebuie să demonstrăm că noi suntem Craiova cea adevărată şi să terminăm acest război în Bănie. Am văzut şi la Liga 3 ce atmosferă făceau suporterii Craiovei,  cred că la Liga 2, unde sunt acum multe echipe de tradiţie, va fi nebunie”

Tânărul portar are 1.90 metri înălţime şi s-a călit în ultimele două sezoane în jocurile de Liga a III-a, la Flacăra Horezu. „La vârsta mea, scopul este să joc, ca să cresc în valoare, din acest motiv am stat la Horezu, unde am apărat constant şi astfel am progresat”.

„Nu mai avea rost să jucăm, Craiova era deja promovată”

Aflat acasă, la Râmnicu Vâlcea, Robi Popa s-a pregătit foarte bine în ultimele două luni şi consideră normală decizia de „îngheţare” a Ligii a III-a. „Am ieşit cu bicicleta, am mai alergat, am făcut abdomene, fizic stau foarte bine. Am avut programul primit de la preparatorul fizic de la lotul Under 17, dar am preluat şi exerciţii găsite pe net, de la jucători renumiţi. Din toate punctele de vedere mi s-a părut normal să nu se mai joace acum la Liga a III-a, mai ales că în seria noastră era clar că FC U  Craiova era promovată. Nu  mai avea rost să mai jucăm, toate echipele au avut de suferit, important este să fim sănătoşi. Cu toţii aşteptăm să se dea drumul la fotbal, sper ca în iulie să fim sănătoşi şi să putem începe antrenamentele cu toată echipa. Este trist că acum ne uităm la televizor şi vedem meciuri în reluare, cred că la Craiova o să vina cel puţin 10 mii de oameni la fiecare joc, acolo lumea este înnebunită după fotbal”.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *