Şcolile, prioritatea administraţiei din Şuşani

În şcolile din localitatea Şuşani învaţă 365 de copii. Începând cu noul an şcolar, aceştia vor învăţa în locaţii noi, modernizate şi amenajate. Acest lucru se datorează administraţiei locale condusă de Gigi Staiu şi Gheorghe Constantinescu, care au reuşit să obţină finanţare pentru modernizarea a trei unităţi de învăţământ de pe raza localităţii. Suma totală pentru reabilitarea şcolilor Uşurei, Râmeşti şi Stoiculeşti ajunge la un milion de euro. Pe lângă cele trei unităţi de învăţământ, comuna Şuşani a mai atras fonduri şi pentru modernizarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă, lucrare aflată în plină execuţie, dar şi pentru construcţia a şase poduri şi modernizarea dispensarului uman:

„Avem proiecte anul acesta în plină execuţie. Lucrările privind alimentarea cu apă se vor finalizafoarte curând. Modernizarea Şcolii de la Râmeşti este în procent de 90% realizată, la Şcoala din satul Uşurei se lucrează, suntem pe ultima sută de metri, dar şi Şcoala din satul Stoiculeşti îşi va deschide porţile în toamna acestui an. Din proiectul de construire a celor şase poduri, lucrările la un pod s-au finalizat, al doilea pod urmează să se finalizeze în două săptămâni, urmând construirea celorlalte patru poduri”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu.

Proiecte şi investiţii în infrastructură

Totodată, administraţia locală are în plan identificarea fondurilor pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 5 kilometri: „În acest proiect sunt prinse toate uliţele comunale şi finalizăm infrastructura rutieră. Mai mult, aşteptăm să treacă această situaţie, să intrăm în normalitate, cu toţii să fim sănătoşi, fiindcă avem proiecte de îndeplinit. Am văzut că majoritatea primarilor gândesc introducerea reţelei de gaze. Şi noi avem un proiect în acest sens şi chiar este aprobat, împreună cu localitatea Cârlogani din judeţul Olt”, ne-a mai spus viceprimarul cu atribuţii de primar, Gheorghe Constantinescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *