Alexandru Dediu: „Guvernul PNL şi-a asumat o sarcină uriaşă, a încercat să răspundă aşteptărilor noastre şi până acum a reuşit”

Primarul liberal al localităţii Păuşeşti Măglaşi afirmă că Guvernul Orban a luat cele mai bune măsuri privind lupta împotriva propagării noului coronavirus, chiar dacă mulţi spun că au fost şi sunt în continuare măsuri exagerate. Starea de urgenţă sau starea de alertă punerea în izolare şi carantinare, închiderea şcolilor, a magazinelor, a frontierelor, interzicerea evenimentelor sunt măsuri luate nu doar în România ci în toată lumea, din cauza pandemiei de Covid-19. Guvernul PNL a conturat un pachet economic bun de susţinerea a economiei, iar măsurile de carantinare au fost aplicate pentru a salva cât mai multe vieţi, afirmă Alexandru Dediu:

„Starea de urgenţă s-a încheiat, suntem în starea de alertă, cu restricţii ceva mai puţine, adică avem mai multă libertate din partea autorităţilor. Din punctul meu de vedere această îngăduinţă înseamnă responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, iar eu am încredere că cetăţenii vor rămâne responsabili. Virusul nu dispare prin nici un decret guvernamental, cu toţii ştim că trebuie să respectăm nişte măsuri simple de igienă personală şi distanţare socială şi să ne continuăm activitatea având în atenţia noastră aceste măsuri. Trebuie să fim responsabili pentru noi şi pentru cei de lângă noi, în această perioadă. Acest Guvern PNL şi-a asumat o sarcină uriaşă, să ne ofere nouă, cetăţenilor, siguranţă şi protecţie în faţa acestui virus. A încercat să răspundă aşteptărilor noastre şi până acum a reuşit. A conturat un pachet economic bun, de susţinerea a economiei, iar măsurile de carantinare au fost aplicate pentru a salva cât mai multe vieţi, chiar dacă mulţi spun că au fost şi sunt în continuare exagerate. Vom ieşi mai puternici din această criză. În lume, numărul morţilor din cauza acestei pandemii depăşeşte 300 de mii, iar acest lucru nu este acceptabil. România, datorită măsurilor restrictive luate la timp de Guvernul PNL a reuşit să ţină sub control pandemia. În urmă cu 50 de ani a mai avut loc o pandemie, în anii 1968- 1969, când au murit peste un milion de oameni, iar atunci nici o ţară nu a oprit economia în încercarea de a stopa epidemia şi, evident, economia a gemut din toate încheieturile. În 1918 a fost gripa spaniolă, care a ucis mai mulţi oameni decât în Primul Război Mondial, şi nici atunci nu s-a luat nici o măsură, şi nu ştiu dacă a meritat, fiindcă economia a fost şi atunci la pământ. Prin urmare, pentru a ne redresa‚ salvarea fiecărei vieţi merită, şi fac această precizare pentru că fiecare om preţuieşte mult în societăţile noastre, este important pentru modul colectiv în care funcţionăm noi să fim responsabili în această perioadă”, a ţinut să precizeze primarul liberal al localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

În plină pandemie, societăţile şi constructorii şi-au continuat activitatea

În localitatea Păuşeşti Măglaşi activitatea a continuat în această perioadă, ne informează Alexandru Dediu. „Noi am continuat activitatea, societăţile şi constructorii au întrerupt lucrările, evident cu măsurile de protecţie de rigoare. Sunt în plină execuţie lucrările pentru centrul de zi şi unitatea de specialitate pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice. Lucrările se vor finaliza în toamna acestui an. În localitate se lucrează şi la amenajarea trotuarelor şi, tot în această perioadă, s-au finalizat lucrările de construire a unei punţi pietonale în satul Ulmeţel, peste pârâul Valea de Brădet. Sistemul de gaze naturale, pe o lungime de 22 de kilometri este depus în vederea finanţării. Mai mult, am început amenajarea centrului civic prin amenajare peisagistică. Constructorii m-au întrebat dacă sunt de acord să lucreze, şi evident că am fost de acord, dar cu măsurile de protecţie de rigoare şi disciplină. Asta trebuie să facem, să mişcăm roata. Respectăm măsurile impuse de Guvern, nu facem plimbări inutile, respectăm măsuri simple de igienă personală şi distanţare socială şi ne continuăm activitatea. Starea de alertă este de fapt, o stare de responsabilitate a fiecăruia dintre noi”, şi-a exprimat părerea primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *