Reţeaua de apă şi canalizare, în curs de reabilitare la Roşiile

Elena BUDI

Primarul comunei Roşiile, Doru Diaconu nu a lăsat ca proiectele din localitate fie amânate din cauza pandemiei. Utilităţile sunt foarte importante pentru comunitate, astfel încât, în ultima perioadă s-a finalizat proiectul extinderii alimentării cu apă pe o lungime de 25,3 kilometri şi, începând de săptămâna viitoare vor demara lucrări la extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 9,7 kilometri, ambele proiecte fiind finanţate prin PNDL, de Ministerul Dezvoltării. „La noi s-a lucrat intens, în condiţii de siguranţă şi conform normelor. Pandemia nu a fost un impediment, am avut vreme bună, iar constructorii au putut să îţi desfăşoare activitatea, şi totul a decurs conform graficului. Am avut şi licitaţia pentru reţeaua de extindere a canalizării. Am fot precauţi şi am luat toate măsurile de protecţie pentru comunitate”, a mărturisit primarul comunei Roşiile.

Doru Diaconu: „Sunt convins că alegerile vor avea loc în acest an”

Cât despre alegerile locale, primarul comunei Roşiile este convins că se vor ţine anul acesta, împreună cu cele parlamentare sau înaintea acestora: „Alegerile locale sigur se vor ţine, depinde şi de starea acestui virus, de cum se va manifesta în următoarea perioadă, dar cred că vor avea loc prin luna noiembrie. De altfel, atunci sunt şi alegerile parlamentare, care probabil se vor decala cu o zi, sau poate o săptămână, nu vom şti până nu vom vedea, dar sunt sigur că vor avea loc anul acesta”, a adăugat primarul Diaconu. Acesta consideră că este important ca societatea să îşi reia cât de cât cursul normal, inclusiv repornirea economiei. Acesta crede că, începând cu relaxarea din 15 mai, oamenii vor continua să fie precauţi şi vor avea grijă, dar vor merge înapoi la muncă, pentru a reporni economia: „Până la urmă depindem de o stare economică, nu doar de o stare de sănătate, nu putem sta toţi să nu muncim, într-un fel trebuie să începem obiceiurile de dinaintea pandemiei”, a mai adăugat primarul comunei Roşiile.

Ziua localităţii, anulată de pandemie

Ziua localităţii Roşiile trebuia să se desfăşoare şi anul acesta, conform tradiţiei, la data de 29 iunie, dar, datorită restricţiilor, primarul este nevoit să amâne festivitatea, iar la sfârşitul lunii acesta va  avea o şedinţă de consiliu unde va propune anularea acestei sărbători a comunei Roşiile anul acesta, sperând ca anul viitor tradiţia locală să fie reluată. Primarul Doru Diaconu speră ca, până la finalul mandatului, să finalizeze aproape toate proiectele pe care le are în plan. La momentul actual are la Ministerul Dezvoltării câteva proiecte care, datorită pandemiei au avut un proces mai lung de demarare a procedurilor. Este vorba despre construirea, dotarea şi modernizarea căminului cultural, la care aşteaptă să înceapă licitaţia, amânată cu aproximativ două luni din cauza restricţiilor. Primarul a fost plăcut surprins de faptul că a reuşit să obţină avize pentru diverse investiţii şi proiecte, fără să fie nevoit să se deplaseze, deoarece le-a realizat online, inclusiv avize din partea Oficiului de Cadastru, Apele Române şi ISC. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *