Toma Peştereanu: „Şcoala pe calculator sau telefon nu este şcoală şi nu este o soluţie bună pentru toţi copiii”

Primarul Toma Peştereanu, fiu de dascăli, nu este de acord cu şcoala pe internet şi spune că nu e o soluţie bună, foarte mulţi copii nu reuşesc să ţină pasul la cursurile online: „Părerea mea este următoarea: învăţământul nu se poate face de acasă, toată perioada aceasta prestaţia şcolii online a fost de toată jena, nu mai putem vorbi de performanţă. Copiii au rămas în urmă cu lecţiile, nu sunt obişnuiţi cu această metodă. O problemă destul de complicată este conectarea pe anumite platforme sau au dificultăţi tehnice, le lipsesc calculatoarele, instrumentele pentru evaluare, sau mulţi nu au în zonă internet. Şcoala pe calculator sau la telefon nu este şcoală, nu este o soluţie bună pentru toţi copiii. Elevii cu rezultate slabe la învăţătură sigur nu reuşesc să ţină pasul la cursurile online. Într-o colectivitate se poate lucra cu elevul. Acasă, elevii sunt distraşi de la atenţia temelor, nu au grija şcolii, a temelor, nu au atenţia îndreptată în procent de 100% spre procesul de învăţământ. Consider că din toamnă trebuie găsită o soluţie, dar nu online, pentru că noi nu suntem pregătiţi pentru a face învăţământ la distanţă. Să găsească soluţii de igienă, de păstrare a distanţei, de micşoare a numărului de elevi, de alocare a fondurilor periodic pentru modernizarea şcolilor, pentru susţinerea familiilor defavorizate”, precizează primarul localităţii Costeşti, Toma Peştereanu.

Primarul critică actualul guvern şi spune că este necesar un pachet de măsuri ferme şi concrete care să sprijine partea economică şi socială, măsuri menite să încurajeze economia ţării, dar şi să le dea încredere salariaţilor, angajatorilor şi tinerilor care se află în situaţii critice, că această criză poate fi depăşită:

„Dar pe noi, primarii, nu ne bagă în seamă aceşti guvernaţi, noi nu contăm pentru ei. Ştiu doar să ne traseze sarcini, fără să se aloce fonduri privind dispoziţiile trasate administraţiilor locale. În această perioadă, privind investiţiile în localitate s-au finalizat lucrările de asfaltare şi lucrăm la modernizarea dispensarului uman din localitate. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce programe de finanţare mai apar”, afirmă primarul Toma Peştereanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *