Vâlcea se pregăteşte de Liga Campionilor

SCM este direct calificată în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, după ce Consiliul de Administraţie al FRH a decis săptămâna trecută să „îngheţe” campionatul cu clasamentul actual, cu Vâlcea pe primul loc.

Chiar dacă titlul nu s-a mai acordat în aceste condiţii, Vâlcea este pe locul 1 în clasamentul trimis de Federaţia Română la Federaţia Europeană, fapt care îi asigură calificarea certă în sezonul următor al Ligii Campionilor.  Din sezonul următor, Liga Campionilor se va disputa într-un nou sistem, urmând a se forma 2 grupe a câte 8 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de final, în timp ce locurile 3-6 din fiecare grupă vor fi angrenate în faza a doua, eliminatorie, în cruciş (3-6, 4-5 şi invers) pentru a  accede între primele opt echipe. În faza a treia, cele opt echipe joacă în sistem eliminatoriu sferturile, învingătoarele urmând a merge la Final Four.

Nouă echipe sunt sigur şi în viitoare ediţie a Ligii: Gyor, Rostov, SCM Rm. Vâlcea, Team Esbjerg, Brest, Vipers, Dortmund, Buducnost și HC Odense. Pentru restul de 7 locuri, EHF va acorda wild-carduri pentru locurile 2 din ţările cu un coeficient bun.

Şeful secţiei de handbal de la SCM, Florin Verigeanu explică că decizia Consiliului de Administraţie al FRF, cu Vâlcea fiind numărul 1 este una conform regulamentelor în vigoare, chiar dacă rivala CSM Bucureşti avea un joc în minus.  „Noi am dorit doar respectarea regulamentelor actuale, scrie clar că dacă două echipe sunt la egalitate de puncte, intervin golaverajul general, meciurile directe, golurile înscrise în deplasare. Nu există niciun paragraf în care scrie că trebuie să fie şi numărul de meciuri egale. În timpul campionatul este un clasament interimar, iar în caz de egalitate de puncte diferenţa se face pe golaveraj, iar la finalul campionatului este un clasament final, în caz de egalitate, primul criteriu devine meciurile directe. CSM a avut un joc restanţă, ei şi-au amânat pentru o lună un  meci, fiecare când face asta, riscă! În plus, noi am intrat singuri în bătălia asta, dacă eram mai atenţi la unele meciuri, situaţia era tranşată demult” a declarat Florin Verigeanu.

Oficialul clubului vâlcean spune că noile condiţii impuse de EHF pentru echipele din Liga Campionilor sunt mult mai aspre. „Va fi al doilea an consecutiv când luăm startul în Liga Campionilor. Din fericire avem în continuare sprijinul Primarului, al Consiliului Local. Sperăm să beneficiem de sprijinul sponsorilor noștri pentru că trebuie spus că întreaga societate traversează momente dificile. Noi am adus 3 jucătoare noi, pe Minevskaya, Aardahl şi Nikolic şi mai discutăm acum cu două românce, este o perioadă grea, să discuţi de transferuri, când vedem ce se întâmplă cu partea financiară. Sperăm să ne descurcăm şi în această perioadă, chiar dacă vor fi probleme cu sponsorii, ei poate nu vor mai avea dorinţă atâta mare de a ajuta. În plus, caietul de sarcini pentru participarea în Liga Campionilor cuprinde cerinţe cam exagerate. Astfel, perimetrala pentru reclame trebuie să fie şi în spatele porţilor, asta costă mult, iar dacă nu ai un cub agăţat pe tavan mai trebuie un ecran mare pentru reclame. Cea mai mare problemă va fi însă că se va permite doar doi sponsori pe stickerele de pe teren şi pe led, care vor fi permanenţi, e greu să atragi sponsori în aceste condiţii”

SCM îşi reia antrenamentele la 1 iulie

Conducerea SCM Râmnicu Vâlcea a modificat programul de pregătire, pentru a se plia pe noile date de reluare a sezonului viitor. Astfel, SCM ar urma să înceapă antrenamentele propriu zise din 1 iulie, dar fetele ar putea fi chemate mai devreme, pentru a face vizita medicală şi pentru a sta în izolare sau a face teste Covid-19, dacă autorităţile mai cer asta la data respectivă.

„Acum lucrăm la programul de pregătire, am şi devansat cantonamentul de la Fundata, care va fi în perioada 9-18 iulie. Lucrăm la reconfirmarea unor turnee pe alte date decât cele stabilite iniţial, la nişte amicale noi, atunci când vine echipa, totul trebuie să fie deja pus la punct, să nu mai stai să cauţi parteneri de pregătire. Deja totul este stabilit în proporţie de 95%” a spus Petre Berbecaru, oficial al SCM. Roș-albastrele vor disputa două amicale cu SCM Craiova, pe 30 iulie și 1 august. Echipa vâlceană va participa la mai multe turnee, unul la Râmnicu Vâlcea, în perioada 7-8 august, unde deja a confirmat Kisvardai(Ungaria). Trupa lui Pera mai merge la un turneu internaţional la Kisvardai, în perioada 14-15 august.

Proiectul de mărire a Sălii Traian, în aşteptare

Oficialii de la SCM aşteaptă decizia CNI, după ce au depus proiect pentru mărirea capacităţii Sălii Sporturilor, prin construirea de tribune în spatele porţilor. „Avem probleme cu sala, acum avem 2.200 locuri, iar pentru Liga Campionilor capacitatea minimă este de 2.000, suntem undeva la limită. Noi am făcut documentaţia pentru extinderea Sălii Sporturilor, să găsim soluţii tehnice de mărire a capacităţii, dar nu e simplu. Am depus proiectul la CNI la începutul anului şi aşteptăm să vedem dacă se va aproba, sunt semi-optimist. Sunt convins că până la urmă vom avea o sală, ori facem una nouă ori reuşim să o mărim pe actuala” a anunţat Florin Verigeanu.

Hosu şi Bucur, în vizorul SCM-ului

La Săptămâna de Handbal de la Digisport 1, moderatorul emisiunii a anunţat că SCM Râmnicu Vâlcea este în negocieri avansate cu două jucătoare care au evoluat la Corona Braşov. Este vorba de portarul Daciana Hosu (22 de ani) şi interul dreapta Daria Bucur (20 de ani), ambele jucătoare fiind deocamdată suspendate după scandalul de dopaj al întregii echipe de la Braşov. Vâlcea aşteaptă decizia ANAD de suspendare a celor două tinere sportive, pentru a putea lua o decizie în privinţa lor. SCM s-a despărţit de  Yuliya Dumanska (probabil Podravka Koprivinica), Andreea Adespii (SCM Craiova), Samara Da Silva (Krim Ljubljana), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistriţa), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila) şi Alexandra Badea (Rapid Bucureşti).

Cupa României, în deschiderea sezonului

Federația Română de Handbal insistă să încheie pe teren Cupa României, urmând a programa Final 4 în august, chiar dacă nu va mai exista miza unei calificări în cupele europene. “Federația insistă să se joace cupa, deşi nu mai este un criteriu de a trimite echipele în cupele europene. Una dintre motive este tot cel financiar, pentru că Fan Courier, care este sponsorul competiției dă niște bani.  Acești bani sunt necesari și echipelor, și Federației. FRH trebuie să finanțeze echipele de la toate nivelurile din bani pe care trebuie să și-i procure. S-au pierdut niște bani și din contractul cu TVR, aproximativ 200.000 de euro, sunt interesați să organizeze Cupa României. E totuși o competiție de tradiție și este bine să o păstreze, să acorde trofeul, medaliile”, a anunţat Petre Berbecaru. Final 4 al Cupei României va fi probabil în 22-23 august. SCM este calificată în sferturile de finală, urmând a juca acasă cu Dunărea Brăila, pentru calificarea în Final 4.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *