Toma Ciolacu: „Dacă într-o localitate nu există învăţământ, sănătate şi disciplină în primărie, nu realizăm nimic”

La Stroeşti, cea mai mare parte a proiectelor din această perioadă au fost realizate cu bani din bugetul local şi cu fonduri guvernamentale atrase. Primarul Toma Ciolacu a început mandatul cu depunerea a cinci proiecte pe Ordonanţa de Guvern 28, privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 3,5 kilometri, un alt proiect finalizat fiind cel privind reabilitarea dispensarului comunal:
„Vreau să subliniez că avem un dispensar cu condiţii pe care multe clinici din ţară nu le au, unde îşi desfăşoară activitatea doi medici minunaţi şi un medic stomatolog de excepţie. Dintre cele cinci proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării doar acestea ne-au fost finanţate. Am mai depus un proiect, de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri şi pentru construirea a cinci punţi pietonale, dintre care una este realizată, cu bani pentru situaţii de urgenţă, desfăşurat în satul Obrogeşti. Tot pe situaţii de urgenţă ne-au fost alocaţi bani pentru construcţia unui pod peste pârâul Cerna, în satul Cireşu, investiţie la care se lucrează în continuare. Am mai reuşit punerea în siguranţă a unui pod, tot în satul Cireşu, în punctul Măgura, proiect care se va executa în această primăvară. Celelalte poduri şi podeţe am reuşit să le reparăm cu bani din bugetul local. Sunt mulţumit, fiindcă tot ceea ce am făcut sunt lucruri care rămân. În primul rând, pentru mine a fost importantă funcţionarea aparatului administrativ, funcţionarea şcolilor şi a dispensarelor. Dacă într-o localitate nu există învăţământ, sănătate şi disciplină în primărie, nu realizezi nimic. Cred că a fost bine, am avut un mandat bun, eforturile mele au dat roade şi sunt mulţumit, astfel că voi continua în acelaşi fel şi în următorul mandat”, a mai precizat primarul Toma Ciolacu.
Toma Ciolacu: „Localitatea va avea canalizare”
În localitate nu există reţea de canalizare, dar primarul Toma Ciolacu are deja documentaţia perfectată pentru a o depune proiectul pe un program de finanţare. Localitatea a fost prinsă în cadrul POIM 2014 – 2020, dar, la ultima vizită în teren s-a luat decizia ca, împreună cu alte 10 comune, să fie eliminată din acest program de finanţare europeană, fiindcă nu întruneşte criteriile de eligibilitate:
„Mie îmi pare rău, fiindcă puteam să accesăm bani pentru înfiinţarea reţelei de canalizare prin Ordonanţa de Guvern 28. Tot răul va fi spre bine, pentru că localitatea va avea canalizare, oamenii au înţeles de ce am fost scoşi, iar acest lucru este cel mai important. Relieful localităţii nu permite o reţea de canalizare clasică, gospodăriile sunt sub nivelul drumurilor, şi atunci vom avea nevoie de un sistem de canalizare cu vacuum, prin folosirea presiunii diferenţiate a aerului şi gravitaţii pentru a transporta rapid apa uzată. Important este faptul că, în localitate există reţea de apă, iar locuinţele sunt racordate la sistem, toate gospodăriile având apă la robinet. .php?post=15977&action=edit