Virgil Pîrvulescu: „Râmnicul are nevoie de oportunităţi de deschidere a sectoarelor de muncă şi economice, atrăgătoare pentru tineri”

Într-un oraş în care tinerii pleacă „în lume” după un loc de muncă mai bine plătit nu contează câte borduri se pun şi cât bitum se toarnă. O administraţie locală fără un sector privat dinamic nu va avea niciodată dezvoltare locală, iar pentru această problemă există soluţii care pot fi uşor identificate, dacă există conexiune cu realitatea din teritoriu, este de părere Virgil Pîrvulescu,candidat la funcţia de primar al Râmnicului din partea PNL.

În viziunea lui Virgil Pîrvulescu există trei ingrediente vitale pentru dezvoltarea oraşului, care se află la îndemâna unui primar: cetăţenii acestui oraş, investitorii şi turiştii care vizitează localitatea. Acestea sunt principalele instrumente necesare unei administraţii pentru dezvoltarea unei localităţi:„oamenii, investitorii şi turiştii”:

„Meseria de bază în oraşul nostru este meseria de vânzător, şi asta fiindcă tot ceea ce a însemnat ramură economică dezvoltată a Râmnicului a dispărut. Vorbim despre industria chimică şi industriile adiacente, acestea nu se mai regăsesc pe raza oraşului nostru. Totul se propagă ca o furtună din cauza managementului acestui oraş, unde tot mai mulţi oameni sunt în situaţia în care se izbesc de costurile care cresc, în comparaţie cu veniturile. Se pune totuşi întrebarea cine ne-a ţinut în zona aceasta, a salariilor atât de mici? Nu cumva există o înţelegere la nivel local în care un număr limitat de societăţi comerciale, printr-o politică salarială defectuoasă, şi-au propus să ne aducă pe noi în zona aceasta? Sunt o serie de factori avuţi în vedere la această analiză a nivelului salarial. Este nevoie de atragerea unor investitori care să ofere venituri atractive şi oportunităţi de deschidere a sectoarelor de muncă şi economice atrăgătoare pentru tineri”, spune Virgil Pîrvulescu, în calitate de candidat la funcţia de primar al Râmnicului din partea PNL.

Virgil Pîrvulescu: „Este necesară identificarea unei zone de dezvoltare a unor parcuri industriale”

Vâlcea face parte dintre zonele din care au plecat într-un procent foarte mare tinerii, iar lupta cu fenomenul îmbătrânirii demografice s-a accentuat. Râmnicul este printre oraşele cu cele mai mici venituri salariale la nivel naţional,ceea ce însemnă că şi zona de dezvoltare a consumului poate fi influenţată de acest nivel al veniturilor fiecărui cetăţean. În opinia lui Virgil Pîrvulescu, administraţia publică locală trebuie să stopeze migraţia tinerilor, intervenind asupra nivelului salarial şi propunând un altfel de management. În acest sens, primăria ar trebui să dezvolte un parc industrial care să genereze noi locuri de muncă:

„Trebuie să acţionăm obligatoriu în zona aceasta, de creştere a salariilor şi de dezvoltare durabilă a oraşului nostru. Prin urmare, este necesară identificarea unei zone de dezvoltare a unor parcuri industriale în care tehnologia şi complexitatea activităţilor desfăşurate să ofere diversitate privind oferta locurilor de muncă de aşa manieră încât cei care vor fi angajaţi să poată beneficia de salarii mult mai mari faţă momentul actual. Cu un venit mai mare, cetăţenii pot să îşi îmbunătăţească viaţa şi să nu mai plece în lume după un loc de muncă mai bine plătit. Însă, pentru a ajunge la acest nivel trebuie să acţionăm împreună. Putem noi, în calitate de cetăţeni, să ajungem la o situaţie în care salariul să fie unul care să ne mulţumească, pentru un trai decent? Da, se poate, dar asta prin vot. Poate administraţia publică locală să intervină asupra nivelului salarial? Cu siguranţă poate, iar eu propun un altfel de management, printr-o implicare activă, astfel încât primăria să achiziţioneze terenurile aflate în zona platformei Oltchim, necesare construcţiei parcului industrial, care să genereze locuri de muncă.

Acest lucru nu este însă suficient, este obligatoriu să intervenim, pentru că trebuie să salvăm ceea ce mai este pe platforma chimică, fiindcă este nevoie de aceea acţiune care să conducă la o continuitate a activităţii de termoficare a oraşului Râmnicu Vâlcea. Este nevoie de crearea acelei societăţi independente prin care primăria oraşului să achiziţioneze bunurile necesare construirii noii societăţi, şi asta fiindcă falimentul CET nu înseamnă doar cei aproximativ 500 de angajaţi care au plecat acasă. De CET sunt dependenţi şi salariaţii de la cariera de calcar Bistriţa, apoi Salrom, Oltchim şi noi, cetăţenii acestui oraş, beneficiari ai agentului termic. Este un întreg lanţ pe care noi trebuie să-l gestionăm. Oamenii aceştia nu trebui să meargă acasă, oamenii aceştia au nevoie de venituri. Atunci avem nevoie de o administraţie publică locală competentă, care să înţeleagă mecanismele pieţei”, afirmă Virgil Pîrvulescu.

Virgil Pîrvulescu: „Nu ai cum să realizezi lucruri mari dacă nu reuşeşti mai întâi să defineşti lucrurile mari”

„În opinia mea, ca să conduci ai nevoie de viziune. Nu ai cum să realizezi lucruri mari dacă nu reuşeşti mai întâi să defineşti lucrurile mari. Acest oraş are nevoie de atragerea investitorilor,care să acorde venituri decente locuitorilor. În programul meu electoral există un proiect privind parteneriatele publice-private prin care să putem stabili un nivel al salariului minim net pentru respectiva societate, de aşa manieră încât să genereze o zonă a concurenţei între operatorii economici existenţi pe piaţă. Fiindcă este ştiut: dacă o societate oferă un salariu atractiv se creează concurenţă. În momentul acela este nevoie de forţă de muncă mult mai mare decât ceea ce avem în prezent în Râmnic. Până la acest punct, oamenii trebuie să recapete încrederea de a se întoarce acasă. Eu sunt hotărât şi am stabilit că trebuie să mergem spre viitor, să facem ceva în oraşul nostru. Avem nevoie de stabilitate şi de predictibilitate, de condiţiile în care cetăţenii oraşului nostru să aibă un venit corespunzător traiului de zi cu zi. Administraţia publică locală a unui oraş are obligativitatea de a crea facilităţi privind atragerea investitorilor, astfel încât copiii acestui oraş să rămână acasă. Într-un oraş în care toţi tinerii pleacă „în lume” după un loc de muncă mai bine plătit, nu contează câte borduri se pun şi cât bitum se toarnă, au nevoie de o viaţă mai bună”, mai spune Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *