5 diferențe intre poker-ul online si poker-ul live

Jocul de poker se bucură de o popularitate uriașă în zilele noastre, fiind practicat atât pe bani reali, cât și virtuali, cu precădere pe internet, dar și live, în cazinouri și săli de joc terestre din toată lumea.

 Cea mai celebră serie de turnee, WSOP Las Vegas, adună vară de vară zeci de mii de participanți din toată lumea și se întinde pe durata a aproximativ 2 luni. Pe Facebook, aproximativ 63.5 milioane de utilizatori joacă Zynga Poker ori de câte ori au ocazia, iar la operatorii de poker online pe bani reali numărul jucătorilor se apropia de 20 de milioane în 2019 și, cel mai probabil, a mai crescut între timp.

 De exemplu, 888poker, gigant al industriei de profil ce împlinește 18 ani în acest an, raporta, nu mai departe de luna aprilie 2020, o creștere a activității cu 60% pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, ceea ce indică un lucru clar: indiferent de modul în care este practicat, poker-ul este unul dintre cele mai fascinante jocuri inventate vreodată. 888 este un operator de poker online, însă are o prezență consistentă și în zona de poker live, cu o serie de turnee excelente programate an de an în diverse orașe din Europa, inclusiv în capitala României.

Cu un număr atât de mare de fani, este destul de clar că și cel al jucătorilor ce fac trecerea de la poker online la poker live sau vice-versa este destul de mare, astfel că ne-am gândit să vă prezentăm un material care să vă ajute atunci când vreți să schimbați mediul în care practicați jocul preferat. În esență, vorbim despre același joc, însă diferențele sunt semnificative.

 Poker-ul Live se joacă mult mai lent. Dacă pe internet poți juca la mai multe mese simultan, iar numărul mâinilor este de regulă situat în jurul a 50 pe oră, în sălile de joc reale vei juca la o singură masă, cu un număr de aproximativ 20 de mâini pe oră, poate chiar mai puține în anumite cazuri. Iar asta înseamnă că sunt șanse destul de mari să te plictisești până ce prinzi mâini bune. Pentru a rezista tentației de a juca mâini marginale (care, de regulă, nu aduc nimic bun), este indicat să te concentrezi asupra acțiunii de la masă, să încerci să „citești” jocul adversarilor de la masă, în așa fel încât să poți exploata eventualele slăbiciuni ale acestora în momentul în care vei avea mâini bune.

 Poker-ul live înseamnă multă socializare. De obicei, poker-ul online nu implică prea multă socializare, deși majoritatea operatorilor oferă opțiunea de Chat la mesele de joc. În schimb, la mesele reale se vorbește destul de mult, despre poker și absolut orice alt subiect, ceea ce înseamnă o bună oportunitate de socializare, însă șanse ceva mai mici să te poți concentra la joc, mai ales la primele sesiuni de poker live.

 Dacă preferi varietatea, atunci alege poker-ul online. Chiar dacă ai șansa să joci poker live în cele mai mari cazinouri din lume, este aproape imposibil să găsești varietatea oferită de operatorii online de top. Iar aici ne referim la tipul de poker practicat – Texas Holdem, Pot Limit Omaha, Seven Card Stud, etc. – dar și la mizele de joc, care pe internet sunt pentru toate buzunarele. La mesele de poker live, vei găsi destul de greu mize mici, iar despre turnee cu buy-in de câțiva dolari (lei) nici nu poate fi vorba.

 Ideea de a fi eliminat dintr-un turneu live este mai greu de suportat decât pe internet. Cei mai mulți jucători recunosc că teama de a fi eliminați din turneele live este mult mai mare decât pe internet, iar asta implică de regulă un joc mai „tight”. Explicația este cât se poate de simplă. Pe internet, ai șansa oricând să începi un alt turneu, pe când la turneele live de tip „freezout” (fără posibilitatea de „re-buy” sau „re-entry”), odată ce ești eliminat, nu te poți înscrie rapid la altul.

 Majoritatea oamenilor joacă mai multe mâini live decât online. Aminteam mai sus că se joacă mult mai puține mâini în varianta live. Iar asta înseamnă multă plictiseală, ceea ce îi determină pe cei mai mulți să joace și mâini mai slabe decât ar trebui, în special în primele niveluri, când „blind-urile” sunt destul de mici. Acest lucru te poate avantaja, desigur dacă reușești să nu cazi în aceeași capcană.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *