Asma Elghaoui: ”Titlul de cel mai bun pivot este munca întregii echipe”

Pivotul echipei SCM Râmnicu Vâlcea, Asma Elghaoui a fost desemnată de Federaţia Europeană de Handbal ca fiind cel mai bun pivot din Delo Women Champions League în acest sezon.

Cu 14.896 opţiuni, Asma Elghaoui a fost cea mai votată jucătoare pe siteul EHF, câştigând detaşat titlul de cel mai bun pivot din Liga Campionilor în sezonul 2019-2020. Echipa ideală a Ligii Campionilor a fost desemnată pe baza a peste 23.000 de voturi. Pentru fiecare poziție au fost câte cinci nominalizări, în total fiind 50 de nume propuse (45 de jucătoare și 5 antrenori).

Asma a avut rivale pe măsură pe post precum Heidi Loke, Kari Brattset, Sladana Pop Lazici și Astride NGoan. Este prima dată când sportiva este în această postură.

Au mai fost nominalizate pe siteul EHF alte două jucătoare de la Vâlcea, Mireya Gonzalez (inter dreapta) şi Ann Grette Norgaard (extremă stânga).

Munca întregii echipe

Desemnată cel mai bun pivot din Liga Campionilor, tunisianca mulţumeşte întregului colectiv de la SCM Rm Vâlcea. „Sunt foarte fericită pentru acest titlu, sunt foarte mândră de mine şi de întreaga echipă. Este o muncă a întregii echipe, desigur că nu a fost uşor,  a durat timp şi a fost dificil, dar la final am câştigat acest titlu, având multe voturi din partea României, Tunisiei şi de peste tot. Sunt foarte fericită pentru asta! Este o mare realizare personală şi sper să continui la fel şi să reuşesc lucruri şi mai bune alături  la SCM Râmnicu Vâlcea. Mulţumesc clubului meu, SCM Rm. Vâlcea şi tuturor fanilor care m-au votat, colegelor de echipă, antrenorilor şi tuturor iubitorilor handbalului. Această realizare se datorează muncii de echipă şi acestei familii minunate din Râmnicu Vâlcea. Sper ca în acest an să ajungem şi la Final 4-ul Ligii Campionilor, ar fi încununarea pentru un sezon perfect ”.

Dor de handbal

Jucătoarea născută în Tunisia şi cu cetăţenie maghiară a reuşit să se păstreze în formă bună, având acasă toate cele necesare. „Această pandemie a durat foarte mult, sunt norocoasă că am o sală de sport acasă, astfel am reuşit să fac antrenamente şi am putut să mă menţin în formă, pentru a fi cât mai bine pregătită la reunire. Dar când te antrenezi singur, nu este la fel ca atunci când o faci cu întreaga echipă, când joci handbal şi ai meciuri oficiale. Îmi este dor de toate acestea, de motivare, de atmosfera de la Vâlcea, de colegele de echipă, de club, noi  suntem ca o familie. Îmi e dor de competiţie şi de adrenalină, îmi e dor să câştig meciuri, să sărbătoresc goluri. Sper ca această pandemie să se termine curând şi să ne reîntoarcem pe teren, la meciuri. Sunt convinsă că fanilor noştri le este dor de noi, sper să ne revedem curând”.

Aşteptări mari pentru sezonul următor

Asma anunţă  că Vâlcea va avea în sezonul următor aceleaşi obiective, titlul şi un drum cât mai lung în Liga Campionilor. „Sezonul viitor va fi unul foarte dificil, toate echipele din România sunt bune, la fel este şi în Liga Campionilor. Noi avem o echipă foarte bună şi pentru sezonul viitor, păstrăm 80% din lot, iar ţinta noastră rămâne aceeaşi, să câştigăm titlul naţional şi să mergem cât mai departe în Liga Campionilor. Avem jucătoare şi antrenori foarte valoroşi pentru a putea realiza aceste obiectiv, am mari aşteptări de la echipă pentru sezonul următor. Eu consider că toată lumea este dornică de joc, de antrenamente şi fanii noştri vor avea din nou ocazia să ne vadă pe teren şi să sărbătorim cu ei după victorii”.

All Star Team – Liga Campionilor, sezonul 2019-2020

Portar: Amandine Leynaud (Györ Audi ETO) – 9.055 voturi

Extremă stânga: Sanna Solberg (Team Esbjerg) – 6.570 voturi

Inter stânga: Cristina Neagu (CSM București) – 7.594 voturi

Centru: Stine Oftedal (Györ Audi ETO KC) – 13.161 voturi

Pivot: Asma Elghaoui (SCM Râmnicu Vâlcea) – 14.896 voturi

Inter dreapta: Anna Vyakhireva (Rostov-Don) – 9.158 voturi

Extremă dreapta: Jovanka Radicevic (Buducnost) – 7.462 voturi

Cea mai bun apărătoare: Eduarda Amorim (Györ Audi ETO) – 11.029 voturi

Cea mai bună tânără jucătoare: Noemi Hafra (FTC-Rail Cargo) – 7.440 voturi

Cel mai bun antrenor: Emmanuel Mayonnade (Metz) – 6.927 voturi

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *