Parlamentul decide data alegerilor locale

Pe 27 septembrie alegem primarii

Iar totul se va întâmplă foarte repede, mâine vom avea şi un prim vot în legătură  cu acest proiect de lege.

Prin urmare, vineri, 12 iunie,  Senatul este convocat în şedinţă şi vom avea primul vot pentru acest proiect de lege care, cel mai important, prelungește mandatele aleşilor locali până la 1 noiembrie 2020.

Era important acest lucru pentru că, la finalul acestei luni,  mandatele primarilor în funcţie,  a aleşilor locali, de asemenea, expiră, iar CCR declarase neconstituţională  decizia Guvernului de a prelungi mandatele,  susţinând că acest lucru trebuie făcut de Parlament,  ceea ce şi face acum majoritatea parlamentară. Însă, apare o surpriză, data alegerilor locale  nu mai este stabilită de Guvern, Guvernul se va ocupa doar de organizarea alegerilor locale,  Parlamentul decide de această dată  când anume vom fi chemaţi la vot să ne alegem primarii, dar şi preşedinţii de Consilii Judeţene şi Consiliile Locale.

Interesant este că,  proiectul depus la Senat are şi semnătura liderului de grup al PNL. Prin urmare, PSD, PNL deja au discutat şi ar fi bătut palma,  ca alegerile locale să fie stabilite  pentru 27 septembrie,  cel târziu 4 octombrie anul acesta.

Potrivit proiectului, sociali –  democraţii mai cer şi înjumătăţirea numărului necesar de semnături pentru depunerea candidaturii.  

Însă, cu sau fără data alegerilor fixată, campania electorală a început
În Vâlcea se vede cel mai evident, ştim deja ieşirile în decor ale unor candidaţi pentru a câştiga favorabilitatea electorală şi notorietatea.
Prin urmare, este bine că partidele politice au reuşit să se pună la masă, să discute şi să ajungă la o concluzie finală. Rămâne însă, acest semn de întrebare şi această mutare a jocului politic, privind organizarea alegerilor de la Guvern la Parlament. O chestiune decisă în urma unei hotărâri a CCR. Este posibil ca lucrurile să nu fie atât de limpezi, pe termen lung să complice jocul politic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *