Primarul comunei Sălătrucel nu stă pe loc, în toată perioada aceasta s-a dedicat cetăţenilor, le-a oferit siguranţă şi a continuat să lucreze la proiectele pe care le avea în desfăşurare. Din bugetul local, Nicolae Sima realizează o extindere a reţelei de apă potabilă pe o lungime de 1,5 kilometri pentru aproximativ 300 de persoane care nu au apă potabilă. Totodată, pentru jucătorii comunei, primarul a achiziţionat, tot din bugetul local un container de tip vestiar, care a fost amplasat pe stadion. În perioada următoare toată instalaţia electrică va fi finalizată, iar apoi containerul va fi pus în funcţiune. „Nu am stat deloc în această pandemie, am lucrat în condiţii de siguranţă, şi am finalizat o parte dintre proiecte. Acum aşteptăm un nou program de finanţare, deoarece am proiecte depuse, dar nu avem finanţare pentru ele”, a mai adăugat primarul Sima.
Nicolae Sima: „Sunt convins că alegerile vor avea loc anul acesta”
Pentru perioada în care şcoala s-a desfăşurat online, primarul comunei Sălătrucel a făcut demersuri pentru achiziţionarea a 30 de tablete pentru copiii cu posibilităţi materiale reduse, pentru ca aceştia să nu fie excluşi din sistemul educaţional. La finalul mandatului său, primarul Nicolae Sima spune că este mulţumit cu realizările pe care le-a făcut, deşi puteau exista mai multe fonduri pentru realizarea proiectelor. „Dacă ar fi să mă raportez la alţii care au stat două sau trei mandate şi nu au avut cine ştie ce realizări, consider că eu am cu ce să mă mândresc în comună, şi de aceea sunt mulţumit de ceea ce am făcut. Sper ca alegerile locale să se ţină anul acesta, poate în octombrie, cel târziu, cât despre cele parlamentare probabil se vor ţine în decembrie. Este necesar să avem alegeri, şi acum, după ce a început perioada aceasta de relaxare, cu atât mai mult sunt convins că vor avea loc anul acesta”, a mărturisit primarul comunei Sălătrucel. Acesta a mai adăugat că este mulţumit de cetăţenii localităţii sale şi spune că în perioada aceasta le-a oferit sprijin cât a putut. Dezinfectările periodice şi împărţirea măştilor a fost prioritatea primarului, pentru a-şi proteja pe cetăţeni.


Doar 29.000 de lei la rectificarea bugetului


La rectificarea bugetară primarul a fost foarte nemulţumit, deoarece guvernul i-a oferit 29.000 de lei, dar i-a luat în schimb bani din alte capitole, 21.000 de lei, rămânând astfel cu 8.000 de lei, bani pe care i-a folosit la achiziţionarea dezinfectanţilor, a măştilor şi a mănuşilor de protecţie.
„Cum se poate să îmi dea 29.000 de lei şi apoi să îmi ia 21.000 de lei? Cu 8.000 lei ce pot să fac? Am achiziţionat ce am găsit mai avantajos pentru a le oferi sprijin oamenilor, am cumpărat dezinfectant pentru stropirea străzilor, măşti şi mănuşi. Nu înţeleg de ce nu s-au dat bani în funcţie de populaţie. Sunt foarte dezamăgit. Guvernul acesta a gestionat până şi situaţia cu pandemia destul de prost. Nu au fost pregătiţi. Problema asta se ştia de mult, iar măsurile trebuiau luate din timp. Până la urmă, ne comparăm cu Statele Unite ale Americii şi celelalte state puternice, care nu au fost pregătite, deşi au avut mult mai multe posibilităţi decât am avut noi. Poate vechea guvernare ar fi abordat problema altfel, nu se ştie, dar ei aveau specialişti şi multă vechime administrativă în spate”, mai spune primarul Nicolae Sima.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *