În urma unui grant european, la Păuşeşti Măglaşi se construieşte cel mai modern „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu” din judeţ

Chiar dacă starea de urgenţă instituită de apariţia virusului Covid 19 a blocat economia, în localitatea Păuşeşti Măglaşi investiţiile au continuat. Astfel, au demarat lucrările la noul centru de zi pentru persoane vârstnice, care va funcţiona ca o unitate medicală de fizioterapie. Primarul localităţii, Alexandru Dediu ne informează că aparatura necesară funcţionării este pregătită pentru a fi instalată, deocamdată lucrându-se la infrastructură. Noua clinică va fi dotată cu cabinete medicale, personal sanitar şi va trata persoanele vârstnice. Activităţile care se vor desfăşura în noul centru de zi din Păuşeşti Măglaşi ţin şi de reabilitarea şi recuperarea neuropsihică, consiliere psihosocială şi informare, terapii de recuperare şi relaxase, socializare şi petrecere a timpului liber, precum şi îngrijiri de specialitate la domiciliu. Proiectul „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu” din comuna Păuşeşti Măglaşi are valoarea de 2.639.106 de lei fiind asigurată prin POR 2014 – 202, iar termenul de finalizare este de un an: „Clădirea neutilizată din zona centrală a comunei, unde a fost şcoala veche, va fi transformata în „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu”. În cadrul proiectului se execută lucrări privind desfaceri parţiale ale zidăriei existente în vederea obţinerii unei funcţionalităţi, crearea unor spaţii luminate şi atractive, înlocuirea şi completarea instalaţiilor electrice, sanitare, termice şi de ventilare”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.
Mai multe investiţii realizate de administraţia din Păuşeşti Măglaşi
Din bugetul pentru acest an s-au alocat fonduri pentru asfaltarea a patru uliţe, fiecare având aproximativ 300 de metri, asfaltarea curţii dispensarului medical şi amenajarea unei parcări atât la dispensar, cât şi la şcoala din localitate. Mai mult, pentru toate străzile se face cadastrarea şi cartea funciară. În satul Valea Cheii se construieşte un pod peste pârăul Cheia, aceasta fiind o doleanţă a cetăţenilor din această zonă. De asemenea, se realizează o punte pietonală care asigură traversarea în satul Văii de Brădet, pentru patru gospodării, iar pentru extinderea şi modernizare iluminatului public se vor mai cumpăra anul acesta 150 de lămpi economice.
Păuşeşti Măglaşi devine o localitate tot mai atractivă
„În localitate nu mai avem probleme cu retrocedările, au fost eliberate titlurile de proprietate atât pentru terenurile forestiere, cât şi pe terenurile agricole. Prin urmare, problema fondului funciar din localitate este rezolvată. A fost o muncă grea, pe care, într-un final, am rezolvat-o. Localitatea s-a dezvoltat, şi cred că cetăţeni sunt mulţumiţi, în mare parte. Păuşeşti Măglaşi este una dintre localităţile mărginaşe ale Râmnicului unde orăşenii caută să îşi cumpere terenuri pentru a-şi construi case. Încet, încet, localitatea va deveni un mic orăşel. Comuna este aşezată pe un drum turistic, iar în localitate se pot vizita cele trei biserici-monument istoric: Biserica din Coastă, Biserica din satul Păuşeşti Măglaşi şi cea din satul Pietrari. Mai este şi Mănăstirea Sărăcineşti, pentru care s-a semnat un contract de finanţare cu bani europeni pentru reabilitarea lăcaşului mănăstirii şi a clopotniţei. Este o mănăstire la care eu ţin foarte mult”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.