CCR: internarea obligatorie, neconstituțională

Potrivit legii, internarea obligatorie se decide prin ordin de ministru,  ceea ce judecătorii Curţii Constituţionale  au spus astăzi că nu este în „regulă”, potrivit legii fundamentale. Astfel,  nu poate  fi luată o decizie privativă de libertate,  cum este  cea a internării  printr-un simplu ordin de ministru , printr-un act administrativ.   Ca de fiecare dată,   CCR a spus foarte clar, este nevoie de o lege pentru a  restrânge drepturi şi libertăţi. Consecinţa acestei decizi este că,  cei care  sunt internaţi acuma împotriva voinţei, a  celor care ar vrea să iasă din spitale,  ar putea să o facă în baza acestei decizii,  însă ea nu se aplică  din momentul acesta. Trebuie să aşteptăm întâi să vină  şi motivarea CCR, să fie şi ea publicată  în Monitorul Oficial  şi  abia atunci  pacienţii care  sunt internaţi împotriva  dorinţei lor,  să fie eliberaţi  din spitale. Până va veni această motivare a CCR, este răgaz pentru Parlament,  pentru Guvern  să iniţieze un proiect de lege care să prevadă  exact criteriile  privind  internarea obligatorie. În baza unei astfel de  legi ar putea continua internarea  pacienţilor  care sunt diagnosticaţi  cu Covid 19, iar, în principiu  şi timpul ar fi suficient  pentru adoptarea unui astfel de proiect legislativ care să prevadă  exact  criterii clare, aşa cum cere CCR pentru această internare  obligatorie

Astăzi, 25 iunie 2020, număr record de noi îmbolnăviri  care nu a mai fost atins de două luni, în România

 Se întâmplă la noi, se întâmplă peste tot în lume, oamenii nu mai respectă măsurile de distanţare socială, iar sistemul de sănătate poate ajunge  la limită şi nu mai putem reveni la restricţiile anterioare. Pur şi simplu nu ne permitem să blocăm iarăşi economia fără riscul colapsului, un adevărat colaps socioeconomic. Dar, poate că este convenabil pentru unii, este un teren fertil pentru  necrofagi, indiferent de structura lor socială.

460 de pacienţi  confirmaţi cu Covid 19 au fost internaţi în toată ţara  în ultimele 24 de ore  după procesarea a peste 12 500 de testări. În acelaşi interval au fost înregistrate 10 decese , iar în stare gravă  sunt în continuare 199 de pacienţi.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *