Florian Pârvu: „Avem jucători valoroşi şi cu experienţă, obiectivul va fi o clasare în primele echipe ale seriei”

Mijlocaşul echipei Viitorul Dăeşti, Florian Pârvu (29 ani)  este convins că formaţia sa va fi una din revelaţiile Ligii a III-a în sezonul viitor.

După trei luni de pauză provocată de pandemia de coronavirus, Florian Pârvu a revenit cu mare poftă de fotbal la antrenamentele Dăeştiului de la Fedeleşoiu, acestea fiind efectuate în grupuri de şase jucători, respectând normele în vigoare ale autorităţilor.

 „Fiecare s-a pregătit cum a putut, a fost greu pentru noi să stăm trei luni fără să facem antrenamente cu echipa. Pe noi, sportivii ne dezavantajează să ne antrenăm în grupuri, fotbalul este un sport colectiv, dar asteptăm să treacă toate restricţiile şi să ne putem pregăti toată echipa, nu doar cu câte 6 jucători, că nu suntem la  atletism. Pregătirea în grupuri nu se compară cu cea normală, cu toată echipa. Îmi era dor de antrenamente, a fost foarte greu să stăm acasă, am fost ca într-o colivie” spune fotbalistul vâlcean.

Obiectivul, o clasare în primele locuri

Mijlocaşul central este convins că echipa sa, Viitorul Dăeşti va face o figură mult mai frumoasă în viitorul sezon al Ligii a III-a. „Aşteptăm să începem şi cantonamentul, obiectivul va fi probabil o clasare în primele 3-4 locuri, mai ales că nu a plecat nimeni, suntem acelaşi nucleu de jucători. Ne-am întărit pe fază defensivă, unde am avut probleme în tur, acum avem soluţii mai multe în apărare. Noi sperăm să fim cât mai sus, să nu mai avem ghinion şi să fim undeva în primele trei locuri, pentru că avem jucători valoroşi şi cu experienţă. Nu cred că a fost normal să avem anul trecut atâtea deplasări de 500 km, conducerea ne-a creat condiţii bune, dar era obositor să jucăm după drumuri atât de lungi. Cred că, dacă vom fi repartizaţi în seria cu Bucureşti şi Craiova, seria va fi ceva mai puternică, mi se par echipe mai bune decât cele din zona Aradului”.

„Conducerea Viitorului, corectă cu toţi jucătorii”

Şefii de la Viitorul Dăeşti au fost foarte corecţi cu toţi jucătorii, iar Florian Pîrvu consideră că acest lucru a determinat toată echipa să semneze prelungirea contractelor. „Conducerea a fost mereu foarte corectă, ce ne-a promis s-a ţinut mereu de cuvânt, banii au fost la zi şi noi avem datoria să îi răsplătim eforturile în viitorul campionat. Este clar că au fost eforturi din partea conducerii, în special pe perioada pandemiei, dar au fost foarte corecţi cu noi şi nimeni nu are ceva de reproşat.  Poate că, dacă ar fi scârţâit ceva, unii băieţi nu mai prelungeau, dar aşa cu toţii am semnat acordurile, deşi majoritatea eram la final de contract. La greu, conducerea a fost alături de noi. Eu îmi doresc doar să fiu sănătos şi să îmi ajut echipa cât pot”.

Florin Costea, imaginea Dăeştiului

Viitorul Dăeşti a avut o performanţă notabilă în sezonul trecut, fostul internaţional Florin Costea fiind golgheterul Seriei C4. „Florin Costea contează enorm pentru noi, este golgeterul seriei, pe faza ofensivă am stat bine, avem jucători cu calitate, dar am avut neşansă în defensivă şi am primit goluri foarte uşoare, problemă pe care trebuie să o reglăm. Ca imagine, ca încredere, contează enorm că Dăeştiul a dat golgeterul seriei, Costea, Iordache, Vasile şi eu suntem jucători cu experienţă, pe lângă care pot creşte jucători tineri din Vâlcea. Cu toţii suntem acasă, avem familii, nu mai vrem să plecăm, altfel puteam pleca de mult, pentru că oferte am avut cu toţii” a anunţat Pârvu.

„Nu mai joacă numele, trebuie să ai un grup unit”

Florin Pîrvu aşteaptă ca Minerul Costeşti să promoveze în Liga a III-a şi astfel să fie în sezonul viitor trei echipe vâlcene în aceeaşi serie. „Între noi şi Horezu nu este nicio rivalitate, noi jucătorii suntem prieteni, a fost un meci frumos la ei, ne-au învins atunci, vom vedea ce va fi sezonul următor, se poate întoarce roata. Orgolii sunt şi când joci în curtea şcolii, dar nu etse vorba de rivalităţi, în sport câştigă cine este mai bun. Ar fi bine să promoveze şi Minerul Costeşti, să fim trei echipe din judeţul nostru. Poate că, la un moment dat, Râmnicu Vâlcea va face o echipă puternică, la nivel de Liga a II-a, pentru că suntem jucători cu experienţă, iar la SCM este un Centru puternic, care poate produce juniori. Cu o organizare bună, baţi pe oricine la Liga a III-a, esti în primele clasate, numele nu mai joacă, trebuie să ai un grup unit. Este importantă şi continuitatea financiară la o echipă, un managariat  inteligent pe termen lung, astfel încât să poţi creşte juniori, să îi dai mai departe şi să te poţi mândri”.

Din păcate, cu mici excepţii, Vâlcea nu mai produs în ultimul timp juniori de mare valoare. „Din urma nu prea mai vine nimeni, Florin Costea chiar glumea că ar vrea să se lase, dar nu are cine să joace.  Noi la 17 ani jucam la Liga a II-a, acum copiii se bucură dacă joacă la judeţ, viaţa de fotbalist este cea mai frumoasă, dar  fotbalul este de la nivel de Liga  a II-a în sus. Acum, copiii parcă nu mai au tragere de inimă către fotbal, sau poate au alte preocupări” consideră fotbalistul vâlcean.

În cariera sa, Florian Pârvu a jucat la CSM Rm Vâlcea, Metalul Reşiţa, CS U Craiova, Corona Braşov, Costuleni, Caransebeş şi ACS Şirineasa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *