Sara Rus şi Claudia Datcu au încheiat ciclul la Centrul de Excelenţă

Două jucătoare de la Centrul Naţional de Excelenţă Râmnicu Vâlcea, portarii Sara Rus şi Claudia Datcu îşi iau în această vară zborul spre Liga Florilor.

Antrenoarea Maria Rădoi continuă să scoată junioare de calitate pe bandă rulantă în „laboratorul” de la Centrul Naţional de Excelenţă Râmnicu Vâlcea. Astfel, portarii Claudia Datcu (18 ani) şi Sara Rus (17 ani) au susţinut în această perioadă exemenul de bacalaureat şi îşi încheie ciclul de pregătire de la Centrul de Excelenţă, urmând a face pasul spre Liga Naţională, de unde au oferte.

„Cei mai frumoşi ani”

Claudia Datcu o are ca idol pe Luminiţa Huţupan, pe urmele căreia vrea să calce în viitor. De altfel, colegele de echipă de la CSS 6 Bucureşti o  strigau „Huţupan”.  „Am petrecut doi ani la Centru, au fost cei mai frumoşi ani din viaţa mea, am progresat foarte mult. Am avut o accidentare la genunchi când am venit la Centru, dar am revenit repede şi acum sunt la un nivel mult mai bun. Am avut multe emoţii la bac, pentru că vreau să fac totul cât mai bine” spune tânărul portar, care aşteaptă mereu cu calm aruncările adversarelor.

Claudia spune că seriozitatea şi disciplina antrenorilor de la Centrul de Excelenţă a condus la progresul său rapid. „Îmi doresc să joc la o echipă de Liga Florilor şi apoi o să văd ce îmi rezervă viitorul. Am fost ţinute din frâu de antrenori, ceea ce a fost bine pentru noi, ne-am axat doar pe handbal, pentru asta suntem aici, aşa am ajuns să progresăm foarte mult într-un timp foarte scurt. Suntem calificate şi la turneul final de junioare I cu CSS Rm. Vâlcea, acolo va depinde cât vom fi de pregătite, pentru că în timpul pandemiei nu ne-am mai antrenat împreună”.

„Centrul de Excelenţă este a doua mea familie”

Avantajată de înălţime, la 1.89 metri, Sara Rus acoperă bine poarta şi îşi va aminti tot timpul clipele frumoase alături de colegele de la Centrul de Excelenţă. „Cei trei ani aici de la Centrul de Excelenţă m-au format în plan sportiv, dar mi-au format şi caracterul, împreună cu fetele şi doamna Mia Rădoi am trecut prin multe şi ne-am apropiat foarte mult în perioada aceasta. Locul acesta si fetele sunt a doua mea familie! Când am câştigat Cupa MEC şi ne-am calificat la turneul internaţional  a fost cel mai frumos moment, a fost foarte emoţionant. Avem însă  multe clipe frumoase, avem victorii care ne-au apropiat, iar peste eşecuri am trecut cu capul sus. Am avut emoţii mari înainte de bac, dar apoi m-am mai liniştit, mă aştept la o notă bună”.

Pe viitor, Sara vrea să joace la o echipă de top. „Vreau să progresez cât mai mult şi să îmi îndeplinesc obiectivele personale, îmi doresc să fiu într-o echipă de top şi să îmi depăşesc limitele. Am ajuns la turneul final al junioarelor I, putem să facem o figură bună,  suntem încrezătoare, când ajungem acolo o să ne dorim cât mai mult”. Sara Rus va merge în cantonament cu SCM Râmnicu Vâlcea, unde va avea ocazia să ia contact cu handbalul de înaltă performanţă şi să progreseze.

SCM Rm. Vâlcea, echipă care a terminat pe primul loc ultimele două sezoane de campionat are în acest moment legitimate trei jucătoare provenite de la Centrul de Excelenţă: Diana Ciucă, Roberta Stamin şi Dana Marin.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *