Evgenija Minevskaja: “Obiectivul meu este să joc bine la fiecare meci”

Nemţoaica Evgenija Minevskaja (27 ani) este cel mai sonor transfer reuşit în această vară de SCM Râmnicu Vâlcea, echipă care se pregăteşte pentru al doilea sezon consecutiv în Liga Campionilor.

Interul stânga  a jucat în ultimul sezon la Brest (Franța), iar în cariera sa a mai evoluat la trei cluburi din Germania: Thuringer, Metzingen și Leipzig. Jucătoarea SCM-ului este componentă a naționalei Germaniei, pentru care strâns 88 de selecţii şi 159 de goluri. “Shenia” , cum o alintă colegele este născută în Belarus, dar pe când avea dor un an, părinţii săi, Andrej Minevski și Swetlana Minevskaia s-au mutat în Germania. Ambii părinţi ai Şeniei au jucat handbal de performanţă pentru URSS, tatăl fiind campion olimpic, iar mama  sa fiind dublă campioană mondială. Noul transfer al campioanei ultimilor două ediţii ale Ligii Florilor  a vorbit despre planurile sale de viitor.

Impact Real: Shenia, cum au trecut cele trei luni fără handbal?

Evgenija Minevskaja: Ultimele  luni au fost o perioadă chiar ciudată, handbalul este un sport de echipă, ca să îl practici ai nevoie de forţă şi agilitate. Am avut noroc că în Germania am avut propria sală de fitness şi asta m-a ajutat foarte mult în pregătire.

Impact Real: Cine ar fi câştigat Liga Campionilor în sezonul trecut?

Evgenija Minevskaja:  Dacă Liga Campionilor ar fi continuat să decurgă firesc, cred că Gyor era favorită la câştigarea trofeului, avea cea mai bună echipă dar şi Brest le putea pune serioase probleme. Sunt foarte supărată că s-a anulat turneul final de la Budapesta, cred că  SCM avea o mare şansă să meargă în primele patru echipe.

Impact Real: Care sunt primele impresii la Vâlcea?

Evgenija Minevskaja: Îmi place Vâlcea, este un oraş mic şi frumos, am fost impresionată şi când am jucat cu Brest aici, am avut un joc greu, iar atmosfera din Sala Traian a fost uimitoare. Am ales să vin la SCM şi datorită jocului direct de la Vâlcea, din Liga Campionilor, mi-a plăcut mult echipa, deoarece pe teren toate jucătoarele luptă una pentru cealălaltă, iar suporterii au fost al optulea jucător. Eu cred că la Vâlcea este o mare familie. La Vâlcea este o echipă foarte bună, cu spirit de echipă, am colege minunate, totul este perfect şi sunt foarte fericită.

Impact Real: Ce obiective îţi propui?

Evgenija Minevskaja: Clubul nu a stabilit încă un obiectiv pentru viitorul sezon, dar ţelul meu este de acela a juca foarte bine la fiecare meci, atât în campionat cât şi în Liga Campionilor. Va fi un campionat mult mai puternic faţă de sezonul trecut, sunt multe echipe bune care s-au întărit cu jucătoare străine, nu va fi o luptă doar cu CSM Bucureşti. În Liga Campionilor este mai greu în noul format, cu două grupe de câte 8 echipe, ambele serii sunt puternice, iar toate formaţiile vor lupta să prindă primele două locuri şi să meargă direct în sferturile de finală. Eu cred că avem şanse reale pentru ca Vâlcea să meargă mai departe din această grupă.

Impact Real: Părinţii tăi au jucat handbal de performanţă, ei ţi-au influenţat cariera?

Evgenija Minevskaja: Părinţii mei au avut mereu influenţă asupra mea, de când am început handbalul.  Mereu m-am consultat cu ei, după meciuri vorbesc cum a fost jocul şi ce am de îmbunătăţit.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *