SCM se pregăteşte la Cheile Grădiştei

SCM Râmnicu Vâlcea este în plină perioadă de cantonament la Cheile Grădiştei, acolo unde echipa pregătită de Florin Pera va sta până pe 18 iulie.

Cele şaptesprezece jucătoare aflate sub contract cu SCM se pregătesc la munte, la Cheile Grădiştei-Fundata, locaţia obişnuită de cantonament pentru echipa vâlceană.

Înainte de plecarea în cantonament, tot lotul vâlcean a efectuat pentru a doua oară teste Covid-19, toate fiind negative. La Fundata, handbalistele pregătite de Florin Pera şi Goran Kurtes combină pregătirea fizică cu cea specifică în sală şi în sala de forţă. Sâmbătă, lotul SCM-ului a fost vizitat şi de un grup de suporteri veniţi special de la Râmnicu Vâlcea pentru a le încuraja.

Antrenorul principal Florin Pera este mulţumit de felul cum se pregăteşte echipa la Cheile Grădiştei. „După această pauză, fetele au venit în parametrii foarte buni, am dat şi câteva teste fizice, fetele au respectat programul şi au venit cu multă dorinţă şi energie. După o primă săptămână de readaptare la efort, echipa este pregătită pentru un stagiu centralizat, aici avem linişte, beneficiem de toate condiţiile de pregătire. Trebuie să ţinem cont de condiţiile actuale şi sper să avem toate fetele sănătoase. Obiectivul nostru imediat este de a uniformiza pregătirea şi a aduce jucătoarele la acelaşi nivel, pentru că unele au venit după 14 zile de izolare. Am început să lucrăm şi cu mingea, fetele erau nerăbdătoare, asta era dorinţa lor cea mai mare” a anunţat tehnicianul.

Florin Pera vizează în sezonul viitor toate trofeele puse în joc. „Eu îmi propun să câştig tot ce se poate, ne vom înscrie în lupta pentru toate trofeele puse în joc. În campionat, CSM Bucureşti este favorită, are jucătoare foarte valoroase, dar nu în asta constă totul. Noul sezon se anunţă foarte disputat, echipele sau întărit, Baia Mare şi Buzăul au investit mult şi s-au înscris în lupta pentru titlu, iar Bistriţa, Brăila şi Craiova sunt şi ele puternice. În ultimii doi ani, noi am terminat pe primul loc şi asta ne dă încredere, este important să avem o echipă unită şi să jucăm un handbal bun. Cupa României îmi lipseşte, am luat campionatul, Supercupa, am pierdut câteva finale de cupă şi îmi doresc şi acest trofeu în palmares. Important este însă să ne putem pregăti în condiţii normale şi eu voi transmite fetelor energie şi voi încerca să le imprim mentalitatea de învingătoare, pentru că la Vâlcea se respiră handbal”.

„Îmi e teamă de accidentări”

Antrenorul SCM-ului subliniază că este foarte important ca echipa sa să evite accidentările în următoarea perioadă. „Echipele din Ungaria se antrenează în sală de o lună, iar noi nu ştim când vom putea juca în sală, din acest punct de vedere suntem dezavantajaţi faţă de unele echipe de afară. Venim după o pauză foarte lungă, îmi e frică de accidentări, am discutat şi cu preparatorul fizic, este o situaţie delicată, pentru că vrei să recuperezi cât se poate de repede, dar trebuie să fii şi atent să nu ai accidentări. Eu cred că va fi un punct decisiv în acest sezon pentru multe echipe, cine va gestiona această perioadă fără accidentări. Noi nu avem un lot numeros, orice accidentare ne poate crea un dezechilibru. Este prea devreme să vedem ce va fi peste o lună şi jumătate, noi trebuie să ne pregătim la cel mai înalt nivel. În plus, Vâlcea joacă mereu acasă cu sala arhiplină, iar jocurile fără spectatori parcă nu au miză, va fi o problemă”.

SCM nu mai participă la turneul de la Kisvarda

După ce nu mai puţin de 10 jucătoare de la Vac au fost confirmate cu coronavirus, Federaţia maghiară a interzis echipelor de handbal să joace meciuri amicale de pregătire cu formații din afara Ungariei. Programul de pregătire al SCM Rm. Vâlcea a fost direct afectat de decizie. Campioana României urma să meargă la Kisvarda, în 14/15 august, acolo unde urmau să mai participe HC Zalău și Debrecen şi va înlocui turneul cu două jocuri de verificare. Kisvardai urma să vină și ea la Rm. Vâlcea pe 7 şi 8 august pentru alte jocuri cu Zalău, Vâlcea și Rapid. După decizia Federaţiei din Unagria, echipa maghiară va fi înlocuită pentru turneul de la Rm. Vâlcea.

Batinovic, noul căpitan al echipei

Croata Marta Batinovic (30 ani) a fost desemnată noul căpitan al echipei vâlcene, după ce Yuliya Dumanska a plecat la Podravka. „Batinovic este o jucătoare cu mare experienţă, câştigătoare a Ligii Campionilor în 2015 şi finalistă în 2014. Îmi pare rău că nu am reuşit să o păstrăm pe Dumanska, din primul an i-am dat banderola de căpitan, am avut rezultate bune cu ea. Eu am încredere şi în Diana Ciucă, este de mare viitor, promite şi a fost luată şi la naţionala de senioare” a explicat Florin Pera. Marta Batinovic este componentă a naţionalei Muntenegrului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *