Opţiunile râmnicenilor pentru alegerile locale 2020

Pe data de 27 septembrie vor avea loc alegerile locale. Pentru funcţia de primar al Râmnicului anul acesta şi-au anunţat intenţia de a candida Mircia Gutău din partea PER, Virgil Pîrvulescu, membru PNL, Andrei Gheorghiu de la USR, Cristian Jianu – PMP şi Gheorghe Udubae, susţinut de Pro România.

Campania electorală pentru alegerea viitorilor primari va începe din data 28 august. În mare parte PSD, PNL şi PRO România şi-au desemnat o parte dintre candidaţii la locale.

Săptămâna trecută, în cadrul unei şedinţe, Pro România a precizat că a reuşit să racoleze un număr destul de mare de consilieri locali, viceprimari şi primari din mai multe localităţi, care au ales să părăsească celelalte grupări politice în avantajul Pro România. Partidul are ca scop în această campanie cinci primari în funcţie, la nivelul judeţului. Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, candidatul Pro România este Adrian Sandu, fost consilier judeţean, preşedinte al Colegiul Psihologilor din România – Filiala Vâlcea şi preşedinte Pro România Râmnicu Vâlcea. Printre cei care sunt trimişi să candideze pentru funcţia de primar al Râmnicului se numără Gheorghe Udubae, ales primar la Bujoreni în 2016, dar care şi-a dat demisia la doar şase luni de la alegerea în această funcţie.

Şi PNL şi-a validat, zilele trecute atât candidatura lui Cristian Buican la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, cât şi lista candidaţilor la primăriile din judeţ. Este vorba despre candidaturile pentru cele 89 de localităţi, iar lista va fi dată publicităţii cât de curând. Rămâne de văzut câţi primarii PSD va reuşi Cristian Buican să racoleze, fiindcă în „sat” circulă astfel de bârfe. Nu vom putea şti cine de unde candidează decât în momentul depunerii candidaturii, pentru că, de-a lungul timpului au mai fost astfel de zvonuri, privind trecerea primarilor de la un partid la altul.

În privinţa alianţei PER – PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, ea nu există legal, aceasta fiind doar o înţelegere între doi oameni. Alianţa, ca definiţie, este o formă juridică prin care două sau mai multe formaţiuni politice îşi depun candidaturi la alegerile locale sau parlamentare sau de alt tip. La Vâlcea, social-democraţii au strâns rândurile. Biroul Permanent al PSD Vâlcea a validat aproape toţi candidaţii la primăriile din judeţ şi au convingerea că, în aproape toate localităţile din judeţ, PSD va realiza un scor bun: „În seara zilei de 27 septembrie 2020, Constantin Rădulescu va redeveni preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea cu un număr suficient de consilieri judeţeni”, ne-a declarat deputatul Vasile Cocoş.

Cu toate pregătirile, alegerile locale în septembrie sunt tot mai puţin probabile.

Dacă vom fi în acel moment pe o tendinţă de creştere, aşa cum suntem acum, cu peste 1200 de cazuri de infectare zilnic, opinia specialiştilor este că alegerile nu pot fi organizate în condiţii de siguranţă sanitară. Dacă, însă, trendul va fi unul descendent, adică va fi uşor observabil pe parcursul mai multor săptămâni că răspândirea virusului scade şi este ţinută sub control, eventual şi de unele măsuri luate de autorităţi, atunci se poate organiza votarea. O campanie electorală se bazează în primul rând pe dialog cu cetăţeanul, iar procesul electoral este destul de complicat, fiindcă, pe lângă alegători, în secţiile de votare mai sunt şi membrii comisiei, voluntari, observatori şi nu sunt puţini, oameni care stau în secţia de votare, iau contact unii cu alţii şi iau contact direct cu alegătorii

În acest sens, autorităţile de la nivel central au declarat că vor lua o decizie „înţeleaptă” , vor sta de vorbă şi cu celelalte forţe politice, iar totul va fi condiţionat de modul în care se răspândeşte acest teribil virus. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *