Barajul Costeşti – Potcoava a fost anulat, vâlcenii nu au avut test RT-PCR!

Barajul care urma să se dispute azi la Bascov, Minerul Costeşti – Petrolul Potcoava (Olt) a fost anulat azi. Echipa vâlceană a pierdut la „masa verde” pentru că nu a avut testele RT-PCR, obligatorii în protocolul jocului!

Oficialii de la Minerul Costeşti au dat dovadă de o prostie inimaginabilă, mergând la clinica Doina Med, cu care aveau protocol de colaborare şi efectuând teste de sânge, care atestă doar dacă au sau nu anticorpi pentru coronavirus. Protocolul FRF, care este bine cunoscut de toată lumea, cere însă teste RT-PCR, un test care pune în evidenţă prezenţa virusului în secreţiile recoltate din gura şi nasul pacientului ! Astfel, Minerul Costeşti a trimis la AJF Vâlcea şi pe masa FRF au ajuns teste de sânge, astfel că forul din Capitală s-a sesizat şi a anulat meciul de azi, care va fi câştigat de Potcoava la „masa verde”.

După eforturile AJF Vâlcea, care a sprijinit în ultima săptămână obţinerea în regim de urgenţă a CIS-ului, a venit această gafă antologică a celor de la Costeşti, în speţă a preşedintelui clubului, Sergiu Holtei. Toate eforturile depuse de echipă au fost spulberate într-o secundă de conducerea clubului şi este clar că în aceste condiţii, fără a avea niciun om competent în conducere, Costeşti nu are ce căuta la Liga a III-a!

Petrolul Potcoava (Olt) a promovat astfel la Liga a III-a, fără a mai disputa niciun joc, după ce a treia echipă din turneu, Unirea Ţigăneşti (Teleorman) s-a retras dinainte. Costeştiul nu se va mai întâlni prea curând cu o ocazie atât de favorabilă de a promova, după o miniserie facilă de trei echipe, dintre care una nu se prezintă.

Primarul Peştereanu retrage echipa din judeţ

Primarul din Costeşti, Toma Peştereanu recunoaşte eroarea făcută de preşedintele Sergiu Holtei, dar spune că FRF nu ajută cu nimic echipele de judeţ şi astfel este decis să retragă Minerul din fotbal.  „S-a făcut o eroare, e adevărat, dar pe mine cu ce m-a ajutat Federaţia? Am cheltuit nişte bani şi ne-am antrenat pe maidan. La liga 1 de ce au reprogramat, la noi de ce nu se poate? Fac regulamente şi atât, dar echipele sunt înglodate de cheltuieli, de ce nu au plătit ei testele RT-PCR, în judeţ toate laboratoarele sunt pline. Este păcat  şi de munca noastră, de banii cheltuiţi, de pregătire, de tot”.

Edilul din Costeşti a anunţat că va retrage echipa şi din fotbalul judeţean, chiar dacă teroretic aceasta mai poate spera şi la promovarea în Liga a III-a, de pe locul 2, urmând să câştige la „masa verde” jocul cu Ţigăneşti.  „Eu sunt decis, adio fotbal, nu mă lupt cu mamuţi, am făcut doar din pasiune. Nu vreau să caut vinovaţi, degeaba se fac baraje, FRF nu ajută, Primăriile dispar din fotbal. Eu întreb, mă programează pe 8 august la jocul cu Ţigăneşti, dacă ei nu se prezintă? Fac testele PCR?  De ce s-au programat acum barajele? Nu cred că începe Liga a III-a, găseam soluţii unde să jucăm, dar  am renunţat la fotbal, trăiesc într-o lume care doar cere şi sclavii trebuie să rezolve. Nu mai mă sucesc, nu mai înscriu echipa nici la judeţ, am iubit fotbalul, dar este mult chin, să vină şi alţii, eu mai mult nu pot!” a mai spus Toma Peştereanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *