Vâlcea nu este de acord cu propunerile FRH pentru campionat şi cupă

După consultări cu MTS, FRH a trimis cluburilor variante pentru reluarea Cupei României, ediţia 2019-2020 şi pentru startul actualei ediţii a Ligii Naţionale.

Din raţiuni financiare, FRH nu renunţă la finalizarea Cupei României din sezonul trecut, pentru care au rămas în cursă şase formaţii, inclusiv SCM Rm. Vâlcea. Conform propunerii Federaţiei, trimisă cluburilor rămase în competiţie, turneul final al Cupei României s-ar putea disputa în perioada 27-30 august, în Sala Polivalentă din Capitală.

Calificată în sferturile de finală ale cupei, SCM Rm. Vâlcea ar urma să dispute jocul cu Dunărea Brăila pe 27 august, la Bucureşti, iar în cazul unui succces, să participe la semifinala cu Rapid şi la finală, programate pe 29 şi 30 august, în aceeaşi locaţie.

Însă, pentru a putea ajunge la turneul Final 4, toate echipele trebuie să facă teste pentru Covid-19 şi să intre în cantonament/izolare cu 14 zile înainte de disputarea primului joc, iar cu 48 de ore înainte de turneu să facă alte teste. Dacă în timpul desfășurării turneului, în cadrul aceleiași echipe, un număr mai mare de 3 persoane sunt testate pozitiv cu Covid-19, echipa va fi exclusă din turneu și va primi o penalitate financiară de 20.000 lei!

„Costuri foarte mari şi izolare fără rost”

Florin Verigeanu, şeful secţiei de handbal de SCM nu este de acord cu varianta propusă pentru finalizarea cupei, care presupune o izolare de 14 zile pentru jucătoare şi antrenori. „Nu suntem de acord cu varianta pentru cupă, care presupune izolare în cantonament timp de 14 zile înainte de primul joc. Ar însemna şi costuri foarte mari şi nici nu îi vedem utilitatea, ce rost are izolarea când oricum facem teste înainte de turneu? Apoi, să privim și prin prisma sportivilor, multe fete au stat în izolare 14 zile înainte de a începe pregătirile. Au demarat antrenamentele, au fost 10 zile în cantonament, iar acum să le băgăm din nou 14 zile în izolare? Pentru ce? Când ni s-a prezentat prima dată programul, nu erau menționate cele 14 zile de izolare şi am fost de acord să jucăm. Toată lumea a fost de acord cu turneul, stăm câteva zile în cantonament în perioada competiției, e normal. Dar să stai alte 14 zile în izolare înainte de turneu, este prea mult! Iar după un joc poți să pierzi și să pleci acasă.  Haideți să ne gândim la Slatina. Pentru ce ar sta 14 zile în izolare, doar să joace un meci cu CSM București?” a explicat Verigeanu.

„Singura variantă pentru campionat, tur-retur normal”

 FRH caută şi soluţii şi pentru startul Ligii Naţionale, care este clar că nu va mai avea loc la finalul lunii august, aşa cum era prconizat iniţial. Forul din Capitală a propus fie jucarea unui turneu prelungit timp de 45 zile, fie disputarea turului în sistem cu turnee de sală, desfăşurate în oraşe care dispun de două săli omologate. Conducătorul secţiei de handbal de la Vâlcea nu agreează nici soluţiile pentru campionat. „Pentru campionat, nici nu intră în discuţie cele două variante propuse, nici cu un turneu de 45 zile, nici măcar turnee de sală pe teren neutru. Sunt variante care presupun costuri foarte ridicate. Apoi, SCM este un club de drept public şi are deja contracte semnate prin sistemul de achiziţii publice cu instituţii de profil (ambulanţă, securitate, testare covid) şi nu poate efectua alte cheltuieli asemănătoare. În plus, nu este corect şi ar fi discriminatoriu pentru unele echipe ca aceasta competiţie să înceapă prin turnee de sală, iar la un moment dat să se revină la programul competiţional normal. Singura variantă rămâne disputarea normală, în sistem tur-retur, cu respectarea condiţiilor impuse de autorităţi, chiar dacă va începe mai târziu” a declarat şeful secţiei de handbal de la SCM, Florin Verigeanu.

Brest-SCM, fixat pe 12 septembrie

Pentru SCM, prima certitudine a unui joc oficial a venit de la Federaţia Europeană, care a anunţat că jocul din prima etapă a Grupei a II-a a Ligii Campionilor, Brest-Vâlcea se va disputa pe 12 septembrie, ora 18.00. Nu s-au comunicat încă măsurile de prevenţie a Covid, dar probabil că delegaţia SCM va intra în Franţa doar cu teste negative pentru coronavirus. SCM va juca în etapa a II-a a Ligii Campionilor, acasă, cu Odense, pe 19/20 septembrie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *