Spitalul din Horezu va fi dotat cu aparatură de ultimă generație, în urma unui proiect cu fonduri europene
La Horezu, primarul Nicolae Sărdărescu a reuşit să atragă fonduri europeneîn valoare de 2,5 milioane de euro pentru proiectul privind construcţia zonei de amplasare a computerului tomograf, achiziţie RMN, mamograf şi alte 17 echipamente. Proiectul a trecut de faza de licitaţie, iar dotarea spitalului cu această aparatură performantă reprezintă o mai bună asigurare a stării de sănătate a populaţiei, o depistare precoce a cauzei şi o intervenție din partea medicului cât mai urgentă: „În cel mai scurt timp vom avea întreaga aparatură de ultimă generaţie la Horezu. Vom colabora cu spitalele universitare din ţară. În prezent, la spitalul din Horezu îşi desfăşoară activitatea 43 de medici, iar pentru aparatura pe care o vom avea suntem în discuţii cu specialişti dornici să îşi desfăşoare activitatea la noi, în spitalul din Horezu, şi chiar să se mute cu familiile în oraşul nostru. Le vom oferi condiţii, pentru că spitalul arată impecabil. Mai mult, Ministerul Sănătăţii ne-a alocat 17 miliarde de lei vechi, iar primăria a mai alocat 1,7 miliarde de lei pentru a achiziţiona echipamente necesare pentru fiecare secţie”, a precizat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.
Spitalul Horezu a fost clasat ca fiind unul dintre cele mai recomandate spitale din ţară
În cadrul spitalului din Horezu s-au înfiinţat secţii noi, iar în prezent spitalul are două săli noi de operaţie. Unitatea sanitară din Horezu acoperă 22 de localităţi, dar, pe lângă acestea, are recomandări din multe alte zone pentru tratarea afecţiunilor oncologice. După evaluarea făcută de Comisia Independentă, Spitalul Horezu a fost clasat anul trecut ca fiind unul dintre cele mai recomandate spitale din ţară, având peste 80% dintre parametriîndepliniţi.
„În cadrul spitalul în această perioadă s-au mai înfiinţat patru secţii noi, inclusiv diabetologie. Avem 43 de medici şi vor mai veni alţi trei medici, inclusiv un urolog, fiindcă vom avea şi secţie de urologie. Este unul dintre cele mai recomandate spitale din ţară.Din acest motiv am fost aleşi ca spital suport pentru bolnavii cu Covid 19, pentru că îndeplineam toate condiţiile, de la aparaturăpână la circuite”, a precizat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.
Nicolae Sărdărescu: „Dotarea spitalului cu aparatură de ultimă generaţie va continua cu bani europeni atraşi”
În prezent,primarul Sărdărescu lucreazăla un nou proiect, care are asigurată finanţarea europeană, privinddotarea spitalului cu peste un milion de euro. Fondurilevor fi cheltuite tot pentru aparatură de ultimă generaţie: „Dotarea spitalului cu aparatură de ultimă generaţie va continua, cu bani europeni atraşi. În acest sens avem noi proiecte.Sunt mulţumit pentru că ne mai vine unnou cardiolog în oraş. Interesul nostru este ca, în maximum doi ani, să-l transformăm în spital de urgenţă. Le-am asigurattoate facilităţile necesare medicilor, primăria plăteşte chiria și transportul. În acest sens am promisiunea de finanţare pentru construirea unui bloc în curtea spitalului cu 40 de apartamente pentru învăţământ şi pentru sănătate. Eu sper să nu ţină cont de culoare politică a mea şi să mă bage la finanţare”, a precizat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.
Au început reparațiile la ambulatoriul spitalului
În această perioadă, la Horezu au început reparaţiile la ambulatoriu. Săptămâna trecută a fost ultimavizită în teren de la echipa care verifică cheltuirea fondurilor europene, și care a verificat stadiul lucrărilor. ”Am încheiat această etapă a proiectului fără penalități. Acum două luni mă criticau adversarii politici, întrebându-se de ce ne-am apucat de reparaţii în timpul pandemiei, dar nimeni nu ştie că, dacă nu făceam această lucrare, expira perioada de garanţie şi nu mai puteam să executăm garanţia constructorului. Prin urmare,am executat-o şi am efectuat lucrările. Sunt mulţumit.Alături de oameni am început, alături de oameni am fost, alături de oameni sunt și tot alături de oameni voi continua. Prin continuitate, coerență și consecvență, prin deschidere și transparență, prin implicare și dedicare vom reuși să finalizăm toate proiectele începute. Avem 19 șantiere în lucru, alte două proiecte în etape premergătoare execuției și un portofoliu de cel puțin 33 de proiecte pentru care suntem în așteptare pentru obținerea de finanțare. Avem multe de făcut, și împreună mergem mai departe. Îmi iubesc orașul și sunt mândru că sunt horezean. Avem un oraș frumos,să îl iubim chiar dacă nu este perfect și să nu mai aruncăm cu noroi prin tot felul de critici și afirmații lipsite de fundament.Mai ales în aceste momente de încercare este nevoie de unitate, de bun simț, de omenie”, spune primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.