Bani pentru refacerea podurilor și podețelor din localitatea Stroeşti, afectate de inundații

Localitatea Stroeşti a primit fonduri de la Guvern pentru refacerea obiectivelor lovite crunt de inundațiile produse pe parcursul lunii iunie. Astfel, pentru construirea a trei poduri, unul în satul Cireşu şi două în satul Stroeşti, administraţia locală a primit 1312 mii de lei.

„Noi am făcut în acest sens toate documentele după pagubele pricinuite de ploile abundente care au deteriorat cele trei poduri, pe care le-am înaintat Prefecturii. Prin urmare, ne aşteptam să primim pe situaţii de urgenţă fonduri pentru remedierea pagubelor, dar nu aşa de repede, şi nu pentru refacerea tuturor obiectivelor afectate. Este într-adevăr un lucru extraordinar să primeşti bani pe situaţii de urgenţă pentru toate obiectivele. Noi am depus documente pentru refacerea unor obiective stringente pentru localitate, adică pentru trei poduri extrem de importante pentru localitate. Sunt poduri care au fost afectate de fiecare dată, la fiecare calamitate, s-au şubrezit, iar oamenii treceau de fiecare dată cu teamă pe acolo. Peste pârâul Aninoasa era un pod improvizat, montat pe nişte casete de beton care, de fiecare dată când venea apa mare era luat de ape, iar oamenii râmâneau izolaţi. Prin alocarea de fonduri pentru aceste poduri vom face poduri trainice care vor dăinui poate sute de ani”, a precizat primarul liberal al localităţii Stroeşti, Toma Ciolacu.

La Stroeşti, toamna se numără proiectele şi investiţiile

Toma Ciolacu tage linie şi face un bilanţ referitor la activitatea desfăşurată în acest prim mandat, precizând că a fost o perioadă propice pentru investiții și pentru întocmirea de noi proiecte. Cu experienţă în funcţiile publice şi în administraţia locală, fiind deja familiarizat cu ceea ce înseamnă actul administrativ, din punct de vedere legal şi birocratic, primarul spune că, în această perioadă, şi-a conturat un set de priorităţi şi necesităţi pornind de la realităţile din teren, corelate cu sursele de finanţare existente, dar, mai ales armonizate cu nevoile cetăţenilor. Domenii precum educație-învățământ, modernizarea infrastructurii prin asfaltare, reţea de apă, iluminat stradal sau atragerea de fonduri nerambursabile europene prin GAL au fost considerate prioritare și li s-a acordat o atenție specială.

Toma Ciolacu: „De când sunt primar nu a fost zi să nu fie şantier în localitate”

La Stroești se realizează în această perioadă investiții importante, cu bani din bugetul local.S-au asfaltat uliţele şi se amenajează rigolele şi podeţele: „De când am preluat mandatul de primar în fiecare zi s-a lucrat, tot timpul au existat contracte de lucrări. Sunt mulţumit, fiindcă tot ceea ce am făcut sunt lucruri care rămân. În primul rând pentru mine a fost importantă funcţionarea aparatului administrativ, funcţionarea şcolilor şi a dispensarelor. Dacă într-o localitate nu există învăţământ, sănătate şi disciplină în primărie, nu realizezi nimic. Cred că a fost bine și sunt mulţumit, voi continua în același fel.

S-a lucrat la podul din punctul Chiuasa. S-a finalizat punerea în siguranţă a podului din punctul Măgura, din satul Cireşu. S-a finalizat și execuţia crucilor din inox care vor fi montate pe cele trei monumente, în cele trei sate. Pe noi nu ne-a afectat pandemia, cheltuielile din bugetul local în acest această perioadă au fost în valoare de doar 1000 de lei pentru dezinfectanţi şi măşti. De când sunt primar nu a fost zi să nu fie şantier în localitate. Cu bani din bugetul local s-au asfaltat și uliţele, s-au amenajat rigolele şi podeţele. Cu această ocazie vom ajunge la asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 10 kilometri, în cei patru ani. Este adevărat, suntem restanţieri la plata persoanelor cu dizabilităţi şi a însoţitorilor, acesta însemnând un efort bugetar de 150 de mii de lei, dar, cu siguranţă, situaţia se va reglementa”, ne-a declarat primarul Toma Ciolacu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *