Virgil Pîrvulescu are în plan construirea unui spital de îngrijiri paliative

Virgil Pîrvulescu declară că, odată ajuns la Primărie, va începe demersurile pentru construirea unui spital de îngrijiri paliative. 

„Construcția unui astfel de spital este o necesitate la noi în județ. În prezent aproximativ 30 % din capacitatea spitalului județean este ocupată de pacienți care ar avea nevoie de îngrijiri paliative, îngrijiri de specialitate de care, în prezent, nu beneficiază. Discutăm astfel și despre o necesitate managerială a sistemului medical din Râmnicu Vâlcea, dar și despre o obligație morală pe care o avem față de pacienții grav bolnavi. ”, spune Pîrvulescu.

Îngrijirea paliativă îmbunătățește calitatea vieții pacienților care suferă de boli precum: cancer, ciroză, accidente vasculare, etc. și care nu mai răspund la tratament curativ. Prin înființarea unui astfel de spital Pîrvulescu își dorește susținerea pacienților și aparținătorilor acestora.

„Într-un spital în care principala activitate să fie îngrijirile paliative, pacienții ar primi un tratament mult mai eficient decât cel pe care îl primesc într-un spital normal. Discutăm despre tratamentul durerii și a altor probleme fizice și psiho-sociale cu care pacienții grav bolnavi se confruntă. Prin construirea unui spital de îngrijiri paliative  vom ajunge să oferim servicii de sănătate de înaltă calitate și altor categorii de pacienți. Dacă toți pacienții care au nevoie de îngrijire paliativă ar fi transferați la o unitate medicală de specialitate, spitalul județean ar „respira”. Am reuși, astfel, să reducem supraaglomerarea din spital, pacienții ar sta în condiții mai bune, medicii ar avea mai mult timp la dispoziție să-i trateze, să discute cu aceștia și să le ofere servicii mai bune de îngrijire.”, susține candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea.

Pîrvulescu declară că acest spital va fi o investiție pentru Râmnicu Vâlcea, întrucât dorește să acceseze fonduri europene pentru a-l construi. Programul Operațional SĂNĂTATE (POS) 2021-2027 va avea un buget de 4.2 miliarde de euro.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *