Mandat plin de realizări, la Mihăeşti

Pentru primarul liberal al localităţii Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu şi acest mandat a fost unul cu foarte multe realizări. În fiecare sat dintre cele 13 s-au făcut investiţii. S-au atras bani guvernamentali pentru construirea celui mai modern dispensar din judeţ şi pentru dotarea lui cu aparatură de ultimă generaţie, dar s-au făcut eforturi de asemenea pentru asfaltarea drumurilor comunale.

Pe lângă aceste proiecte, Mihăeştiul este printre puţinele localităţi din judeţul Vâlcea care a reuşit să se plieze condiţiilor impuse de programele europene. Astfel, a fost acceptat la finanţare proiectul depus pe măsura 7.2., având valoarea de un milion de euro, care a vizat asfaltarea drumurilor comunale şi amenajarea rigolelor pe ambele laturi ale drumului. S-a introdus reţeaua de apă, s-au modernizat şcolile, s-au construit din temelii cele mai moderne grădiniţe, care pot concura cu cele din mediul urban, s-a modernizat iluminatul stradal, s-au amenajat noi trenuri de fotbal cu gazon sintetic şi nocturnă, iar parcul auto al primăriei a fost dotat cu noi utilaje. În prezent, la Mihăeşti se construieşte o sală de sport şi se fac extinderi la sistemul de gaze:

„Am încercat să rezolvăm problemele cetăţenilor în funcţie de priorităţi. În primul rând s-au modernizat şcolile şi s-au construit noi grădiniţe cu fonduri europene, prin Banca Mondială, în satele Gurişoara şi Mihăeşti. Investiţiile pe care le-am realizat am încercat, pe cât posibil, să le echilibrăm pentru fiecare sat dintre cele 13 pe care le are localitatea Mihăeşti. Prin urmare, în fiecare sat s-a încercat, pe cât posibil, să se asfalteze drumurile comunale în mod echilibrat, s-a modernizat iluminatul stradal, s-a extins reţeaua de apă şi sistemul de gaze. Şi în această campanie voi veni în faţa cetăţenilor cu realizările din acest mandat. În prezent avem aprobate, prin Hotărâre a Consiliului Local 30 de extinderi de reţea de gaze la nivel de localitate, în toate satele acolo, unde au fost cerinţe din partea cetăţenilor. Toţi cetăţenii care doresc să se branşeze la reţeaua de gaze pot veni la primărie şi toţi vor beneficia de ajutor. Prin urmare, cu fonduri din bugetul local, guvernamentale sau din alte surse, îmi doresc ca toată lumea să aibă gaze la poartă, apă la robinet, drumuri asfaltate şi tot ce are nevoie un cetăţean, astfel încât să nu ducă lipsă de absolut nimic din tot ceea ce depinde de primărie. Este adevărat, avem acea problemă referitoare la reţeaua de canalizare, care nu a depins de Primăria Mihăeşti. Proiectul depinde de ADI Apă Vâlcea, fiindcă investiţia este inclusă în acest master plan al judeţului”, a precizat primarul liberal al localităţii Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *