Comuna Şuşani se numără printre localităţile cu investiţii record
În acest mandat, administraţia locală din Şuşani a reuşit să obţină finanţare pentru modernizarea a trei unităţi de învăţământ de pe raza localităţii. Suma totală pentru reabilitarea şcolilor Uşurei, Râmeşti şi Stoiculeşti a ajuns la peste un milion de euro. Cu bani guvernamentali, în localitatea Şuşani se modernizează şi se extinde sistemul de alimentare cu apă, se construiesc şase poduri şi se modernizează dispensarul medical. Astfel, administraţia locală din Şuşani a reuşit să se poziţioneze pe primul loc în judeţ în ceea ce priveşte numărul proiectelor finanţate şi pe locul trei ca suma atrasă, cu investiţii în valoare de peste 160 de miliarde de lei vechi.
Gheorghe Constantinescu: „Avem proiecte în plină execuţie pe care trebuie să le continuăm”
„În primul rând ne dorim să finalizăm toate proiectele pe care le avem începute cu bani atraşi de la Ministerul Dezvoltării, care sunt în curs de derulare şi încă nu sunt finalizate. Prin acest program am atras bani pentru modernizarea şcolilor. Două dintre aceste locaţii sunt în procent de peste 90% realizate. Una dintre şcoli îşi va deschide porţile în această toamnă, un lucru bun pentru comunitate. Şcolile din Şuşani se vor moderniza la cele mai înalte standarde europene, vor putea concura foarte bine cu cele din mediul urban. Trecem printr-o perioadă destul de grea, din cauza acestui virus, iar distanţarea socială este una dintre acele mai importante măsuri de prevenţie. La Şuşani, şcolile noastre pot oferi condiţiile necesare desfăşurării activităţilor educaţionale. Şi proiectul de extindere a sistemului de alimentare cu apă este realizat în procent de 95%, iar la proiectul privind construirea celor şase poduri care traversează pârâul Beica se lucrează. Cel de-al treilea pod îl vom da în folosinţă în această săptămână. Podurile se construiesc peste pârâul Beica, cel care traversează de la un capăt la altul toată localitatea. Vom avea astfel poduri noi în punctele: La Botea, La Sârbi, Linia Mica-Răduţ, Cătunul Anuţeşti, La Gagilă şi La Hotar”, afirmă viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu.
Administrația locală din Şuşani are în vedere finalizarea proiectului de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de 20 de kilometri. În cadrul proiectului sunt prinse drumurile comunale DC54, din satul Râmeşti şi a drumului comunal 63 Uşurei-Sârbi, finalizarea şi punerea în funcţiunea a bazei sportive, dar şi finalizarea lucrărilor de modernizare a dispensarului medical din Şuşani.
Bani de la Guvern pentru refacerea zonelor calamitate de furia apelor
Pe lângă aceste proiecte, în această perioadă, o sumă importantă, în valoare de 3.203 mii de lei a ajuns la Şuşani, pentru refacerea drumurilor comunale și sătești măturate de ape şi construirea podului peste pârâul Beica. Viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu spune că alunecarea de teren din satul Stoiculești este veche, la fel şi demersurile pentru rezolvarea problemei pe care le-a pus pe masă şi celorlalte Guverne, dar care s-au finalizat de fiecare dată fără rezolvare
„Avem un drum comunal, DC 64 care se surpă în satul Stoiculești, pe partea laterală a localităţii. Pe acest drum este o coastă mare care, de fiecare dată cânt plouă, ne creează destul de multe probleme. Bani primiţi de la Guvern în această perioadă se vor aloca şi pentru construirea podului din satul Sârbi, peste pârâul Beica, în punctul Sâlea. Este al 13-lea pod pe care îl construim peste acest pârâu. Banii sunt bineveniţi şi salutăm decizia Guvernului, fiindcă, pe acest drum, există o porţiune care s-a surpat într-o pantă care duce în satul Stoiculeşti. Cred că este a nu ştiu câta oară când cerem bani de la Guvern pentru rezolvarea acestei probleme. Pericolul nu este doar la intrarea în satul Stoiculeşti, din cauza faptului că drumul este rupt. În zonă sunt puse în pericol şi trei sau patru gospodării. La faţa locului a mai fost şi prefectul Florian Marin, dar situația nu s-a rezolvat. Faptul că s-a rezolvat datorită Guvernului PNL este un lucru salutar. Ne aşteptam ca, de această dată, problema să fie rezolvată, fiindcă l-am văzut pe Tiberiu Costea foarte determinat, la acea dată fiind în funcţia de prefect al judeţului. A trimis două echipe la faţa locului care au analizat situaţia aşa cum scrie la carte, ceea ce ne-a făcut să credem că situația este rezolvabilă. Comisia de la Prefectură a realizat pericolul în care se află satul nostru în situaţia în care se ajungea să se rupă drumul definitiv. În acel sat am reuşit inclusiv să introducem apa, şi era foarte neplăcut să se ajungă la stadiul de a se rupe drumul definitiv. Cel puţin 110 gospodării rămâneau izolate, în acest caz”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu.