Autostrada Sibiu – Piteşti este cu un pas mai aproape de realizare

Comisia Europeană a aprobat aproape 900 de milioane de euro pentru România

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene,  astăzi a fost a aprobată o investiţie de 875,5 milioane de euro, din  Fondul de Coeziune, pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Aceasta urmează să fie construită în trei etape, potrivit strategiei de implementare  stabilită de Compania Naţională de Administrare  a Infrastructurii Rutiere. Prima etapă, care conţine secţiunile 1,4,5 ar trebui să se încheie în decembrie 2023. Etapa I vizează construirea a 54 km de autostradă, inclusiv: 6 noduri rutiere,  28 poduri şi pasaje, 10 viaducte, 1 tunel, 3 centre de întreținere si coordonare, 2 spatii de servicii, 1 parcare de scurta durata;

Autostrăzii Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan  European, care traversează ţara de la Vest la Este. Este un proiect strategic pentru dezvoltarea României. Aceasta este cerută şi de către  Dacia Renault unul dintre cei mai mari exportatori  României.  

„Acest proiect va rezolva un mare blocaj de trafic din reţeaua românească de transport. Va creşte siguranţa rutieră, va scurta durata călătoriilor şi va reduce costul pentru pasageri şi marfă. Va avea un efect foarte pozitiv asupra economiei şi calităţii vieţii oamenilor din zonă”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *