Vâlcea trece de Rapid și va juca finala cu CSM București

SCM Rm Vâlcea a trecut sâmbătă în semifinalele cupei de Rapid, scor 30-23 și va jucat duminică seara finala turneului cu rivala CSM București.

Echipa vâlceană a luat un start bun în noul sezon, fiind într-o dispoziție excelentă de joc cu o săptămână înaintea primului joc în Liga Campionilor, care va fi susținut la Brest Bretagne, pe 12 septembrie.

Cu un bloc defensiv foarte puternic, având în centru trioul Aardahl-Minevskaja-Trifunovic, Vâlcea a stopat atacurile Rapidului, care a marcat primul gol în minutul 8. În atac, mingea a circulat în mare viteză și SCM s-a desprins de la început. Jocul a fost echilibrat doar până la 5-4 în minutul 10. Vâlcea a făcut 8-5 în minutul 15, iar la 9-7 în minutul 17, antrenorul Florin Pera a cerut inspirat time-out. Imediat după time-out, SCM a marcat 3 goluri consecutive pe contraatac, rupând definitiv jocul. În minutul 23, Vâlcea s-a desprins la 13-8. Deși a ratat multe situații favorabile, trupa lui Florin Pera a intrat la cabine cu un avantaj liniștitor, 14-10.

Rapid s-a mai apropiat în debutul părții secunde la trei goluri (16-13 în minutul 37), dar calificarea echipei SCM Rm. Vâlcea nu a fost amenințată în niciun moment. SCM s-a dus la 23-16 în minutul 45 și nu a avut nicio emoție. La final, Vâlcea a câștigat cu 30-23, diferență care în mare măsură a reflectat valoarea celor două formații la această oră. Încă nerefăcută după o accidentare suferită la deget, Mireya Gonzalez a evoluat puțin, doar spre final, dar ar putea fi aptă pentru jocul de la Brest. Noile achiziții, Aardahl, Minevskaja și Nikolic au debutat la SCM și au arătat calitate.

Florin Pera este convins că echipa va arăta și mai bine în finala cu CSM București, joc programat duminică, de la ora 18.00 (în direct pe TVR 1).  ”Echipa a avut multă dorință, fetele au fost în dispoziție bună,  mă bucur că am tratat foarte serios jocul, este un lucru pozitiv, sper că creștem de la meci la meci. S-a simțit că nu am mai jucat un joc oficial de șase luni, mă refer la situațiile clare de unu la unu, am ratat 14 astfel de situații. Au fost moment când nici poarta nu a funcționat, dar la finală concentrarea va fi cu totul alta. Personal joc a patra finală de cupă, acum sper să fie cu succes. Echipa poate juca mai bine decât acum, mai ales la finalizare, dar am așteptări mari și la defensivă, care ne-a ajutat enorm ultimii doi ani” a anunțat antrenorul Florin Pera.

În cealaltă semifinală, CSM București a trecut surpinzător de lejer de Gloria Buzău, scor 30-16.

Finala mare a Final 4, SCM Rm. Vâlcea – CSM București se dispută duminică seara, de la ora 18.00, în Polivalenta din Capitală. Câştigătoarea Cupei României din 2020 va fi şi câştigătoarea Supercupei României, în urma unei decizii a FR Handbal.

SCM Rm. Vâlcea – Rapid București 30-23 (14-10)

Vâlcea: Batinovic, Ciucă – Elghaoui 6, Lopez 6, Fernandez 4, Nikolic 3, Minevskaja 3, Aardahl 2, Glibko 2, Gonzalez 2, Trifunovic 1, Norgaard 1, Dăscălete, Florica, Liscevic, Gonzalez. Antrenor: Florin Pera

Rapid: Dobre, Diaconu – Todor 6, Popa 6, Constantinescu 5, Bazon 2, Lazăr 1, M. Ilie 1, Boljevic 1, Trifan 1, Craiu, Badea, Chiricuță. Antrenor Carmen Amariei

Rezultate Cupa României

SFERTURI DE FINALĂ:

03 septembrie: CSM București – CSM Slatina 34-17

03 septembrie: SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila 10-0 (neprezentare)

SEMIFINALE:

05 septembrie: Rapid București – SCM Rm. Vâlcea 23-30

05 septembrie: Gloria Buzău – CSM București 16-30

FINALA:

 06 septembrie, ora 18.00: SCM Rm. Vâlcea-CSM București (TVR 1)

Regulament riguros pentru jucătoare

Dacă întreaga echipă a Dunării Brăila este în izolare, după ce s-au descoperit 8 cazuri pozitive de coronavirus, la SCM Rm. Vâlcea nu au fost probleme în acest sens.  ”Am avut un regulament de ordine interioară riguros, cu amenzi mari, fetele nu au voie în spații publice cu risc de îmbolnăvire și au fost responsabile. Noi am avut până acum 7 teste, toate au negative, asta arată că am fost responsabili. Ce s-a întâmplat la Brăila este un semnal de alarmă pentru toate echipele, trebuie să știm să gestionăm această perioadă ” a anunțat antrenorul Florin Pera. Conform regulamentului, fetele și staff-ul nu au voie în zone aglomerate, cluburi, terase sau piscine.

Florica: ”Era timpul să reîncepem handbalul”

Extrema stânga Cristina Florica este fericită că s-au reluat jocurile oficiale, după șase luni de pauză. ”Ne bucurăm că s-au reluat jocurile, ne bucurăm de handbal după șase luni pe margine, era timpul să revenim. Chiar dacă nu s-a acordat titlu, am terminat campionatul pe locul 1, jucăm în Liga Campionilor, dar ne doream să mai jucăm o finală de cupă și sper să aducem trofeul. Noi ne-am bucurat de fiecare moment din timpul jocului cu Rapid. Ne este greu cu măștile pe bancă, dar respectăm deciziile autorităților, este pentru sănătatea noastră” a spus și extrema Cristina Florica.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *