Dăești, Horezu și Costești iau startul la Liga a III-a

Repartizate în Seria C7, Viitorul Dăești, Flacăra Horezu și Minerul Costești iau startul din 12 septembrie în Liga a III-a.

Cele trei reprezentante ale județului Vâlcea vor lua startul sâmbătă, 12 septembrie în Seria C7, una alcătuită din 10 echipe. Conform noului format al FRF, se joacă sistem normal de campionat, total 18 jocuri, ultimele două clasate retrogradează și primele două clasate merg la un ”baraj” de promovare cu primele două clasate din Seria C8, zona Aradului. Câștigătoarele acestor dueluri vor disputa încă un ”baraj”, decisiv pentru promovare.

Horezu a slăbit

Flacăra Horezu debutează la Petroșani, cu nou promovata Jiul, echipă care a fost acceptată la Liga a III-a, deși nu a putut juca la baraj, fiind în izolare după un caz pozitiv. Horezenii au slăbit în această vară, după ce au pierdut o serie de jucători valoroși precum  Dinu, R. Popa, Olteanu, Cioablă și Georgescu și abordează noul sezon cu o echipă întinerită, care poate fi undeva la mijlocul clasamentului. Au fost aduși doar juniori: Bogdan Eftimie (CS U II Craiova), Mihai Mehedințeanu (ȘF Gică Popescu), Codruț Turcin, Radu Dobrescu (Sporting Pitești).

Antrenorul-jucător al Flacărei, Adrian Popa se așteaptă la un joc dificil, chiar dacă Jiul are în componență doar localnici. ”Este o serie echilibrată, sunt câteva echipe bune, cu echipele satelit care pot pune probleme oricui, dacă aduc jucători de la prima formație. Noi avem mulți jucători tineri, care își doresc să crească, sunt motivați, avem și o parte importantă din grupul de anul trecut, sper să reușim să formăm o echipă competitivă. Obiectivul nostru  este să acumulăm cât  mai multe puncte” a declarat Adi Popa.

Ultimul joc oficial pentru Flacăra a fost la Horezu, pe 29 noiembrie 2019, 2-1 cu Viitorul Dăești. În prima etapă din retur, în martie, Flacăra a stat. ”Clar că nu va fi ușor după 10 luni de pauză, dăm ce avem mai bun, sper să avem  rezultate bune, tuturor ne era dor de fotbal. Așteptam cu toții să înceapă jocurile oficiale și să avem evoluții bune” a mai spus tânărul tehnician.

Dăești, cea mai redutabilă

Cea mai bine pusă la punct echipă vâlceană este în acest moment Viitorul Dăești, echipă care pare capabilă să se bată la primele două poziții. Gabi Mangalagiu este mulțumit că are multe soluții de la mijloc în sus, dar caută să mai aducă la echipă un fundaș central, post rămas descoperit după plecările de săptămâna trecută ale lui Bărbuți și Mocioacă.  Au mai plecat Dima, Ion și Leo Săraru,  Covalschi și Pătulea. Dăești i-a luat pe Mike Obgoin (Southend Manor), Ovidiu Comănescu (Bascov), Radu Georgescu (Horezu) și juniorii Ștefan Pufu (SCM), Mario Deaconescu (juniori CSU Craiova) și Andrei Gogete (juniori FC Argeș).

”De la mijloc în sus, jucătorii noștri pot să joace pe două posturi, e un avantaj extraordinar pentru noi, deoarece avem multe soluții. Nu cunosc bine seria, cred că Șelimbăr are echipă bună, dar sunt destule echipe cu potențial și cu susținere din partea autorităților. Noi vrem să fim cât mai sus în clasament, vom vedea cu cine ne vom duela, dacă va fi Șelimbăr sau alta. Jucăm cu Costești de două ori în 3 zile, sunt anomalii pe care nu le-am mai simțit în fotbal, totul este dat peste cap, nu mai există oră și dată fixă.  Pentru noi, cupa este importantă, mai avem jocuri în care să vedem echipa, deoarece nu s-a mai întâmplat să începem un campionat fără a disputa amicale” a anunțat Gabi Mangalagiu. Nigerianul Samson se antrenează cu Viitorul, dar nu a dat încă un răspuns și așteaptă să vadă dacă va găsi un contract la Liga a II-a, mai ales că se pot face transferuri până la data de 5 octombrie.

Costești merge pe omogenitate

Minerul Costești mizează pe omogenitate și vrea să integreze în această săptămână juniorii veniți la echipă, printre care Ștefan Popa (SCM) și Ștefan Bolovan (Olănești), dar în această săptămână mai sunt așteptați alți doi copii. Au mai venit Mazilu (Alba Iulia), Rădulescu (Cozia) și C.Vlădoi (Chimia) și au plecat Bîrzăgeanu, Lungan, Bălțățeanu și Dumitrescu (toți la Sparta Rm. Vâlcea). Costești pare a avea cel mai modest lot dintre echipele vâlcene și singurul obiectiv realist pare salvarea de la retrogradare.

”Am fost ghinioniști, începem cu jocuri tari cu Dăești și Șelimbăr, dar încercăm să scoatem cât mai mult și nu este teamă de nimeni. Ne vom lupta pentru fiecare punct, băieții sunt nerăbdători să înceapă campionatul, să vedem la ce nivel suntem, trebuie să fim atenți că sunt puține meciuri. Obiectivul este o clasare în prima jumătate a clasamentului, nu mă gândesc la evitarea retrogradării, vreau să dau curaj echipei. Omogenitatea noastră contează mult, încercăm să implementăm juniorii și să vedem randamentul lor, sper să ieșim bine și să fim într-o zonă liniștită a clasamentului. Vor fi și perioade mai rele, trebuie să știm cum să trecem de ele și cred că suntem puțin în urmă la pregătire, am avut două săptămâni de pauză după ce s-a întâmplat la baraj și trebuie să revenim la un nivel optim. Pentru fotbalul vâlcean este bine că suntem trei echipe, toate în aceeași serie, sunt patru din Sibiu, vedem care sunt mai buni și sper la anul măcar să fim toate la același nivel, dacă nu o echipă chiar mai sus” a spus antrenorul -jucător Marius Vlădoi.

Seria C7, etapa 1, 12 septembrie, ora 17.00:

Jiul Petroșani – Flacăra Horezu

Măgura Cisnădie  – AFC Hermannstadt  II

Gaz Metan Mediaș II – Gilortul Tg. Cărbunești

CSM Deva – Viitorul Șelimbăr

Minerul Costești – Viitorul Dăești

Costești – Dăești, duel și în cupă

Minerul Costești și Viitorul Dăești se înfruntă miercuri, de la ora 16.30, pe Stadionul Municipal, în turul 1 al Cupei României.

După șase luni de pauză, fotbalul se reia miercuri, în Zăvoi, protagoniste fiind două echipe vâlcene care activează în Liga a III-a. Duelul vâlcean din primul tur al cupei, dintre Minerul Costești și Viitorul Dăești este primul meci oficial de fotbal din acest sezon pentru cele două echipe.

Fără îndoială, cu un lot net superior, Viitorul este favorita acestui joc. Echipa lui Gabi Mangalagiu este redutabilă de la mijloc în sus, dar suferă în defensivă, după ce a rămas cu soluții puține la nivel de fundași centrali sau fundaș stânga. Nou promovată fără să joace barajul, după ce a beneficiat de mărirea numărului de echipe, Costești a făcut puține transferuri și mizează pe nucleul care a dominat Superliga Vâlcea. Cum ambele echipe sunt de Liga a III-a, se respectă regulile la acest eșalon și fiecare echipă trebuie să joace cu minim trei juniori pe tot parcursul jocului.  În acest joc, este de așteptat ca ambii antrenori să nu mizeze pe echipele de bază, care ar putea fi aliniate sâmbătă, în meciul direct de campionat. La Costești este indisponibil Zamfirescu. La doar trei zile, sâmbătă, tot în Zăvoi, Costești și Dăești se vor înfrunta și în prima etapă din Liga a III-a.

Cealaltă echipă vâlceană de Liga a III-a, Flacăra Horezu a beneficiat de clasarea bună din sezonul trecut și va intra în competiție abia din turul II.

Costești: Șt.Popa – Al. Chiripuş, Nicolaescu, I. Vladu, C. Păun – Trașcă, Rădulescu, Zotică, Bolovan – Mihăilă, C.Vlădoi.

Dăești: Marinoiu – Vasile, Deaconescu, Proteasa, Comănescu – Iordache – Talpoș, Pîrvu, Cr. Matei, Georgescu – Costea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *