Vâlcea pierde în deplasarea de la Brest

SCM Rm. Vâlcea a fost învinsă cu scorul de 28-21 de Brest Bretagne, în meciul de debut în noul sezon al Ligii Campionilor la handbal feminin, Grupa B.

La Brest, în fața a peste 3.000 de spectatori, echipa lui Florentin Pera a făcut un joc solid în primele 40 de minute, a și condus o bună bucată din timp, dar nu a rezistat până la final. Vâlcea a făcut o primă repriză foarte bună, dar partea secundă a cedat-o destul de clar, la șapte goluri diferență, în fața unei echipe care probabil va ajunge în Final 4.

Marta Batinovic, căpitanul SCM Rm. Vâlcea, a călcat pe o minge la încălzire, înaintea partidei de la Brest. A intrat în poartă, în debutul partidei, dar nu a rezistat. Pera a trimis-o între buturi din minutul 11 pe puștoaica Diana Ciucă, care imediat a apărat un 7 metri în fața suedezei Isabelle Gullden, la scorul de 5-5, cu care a reușit să transmită multă încredere echipei. Au urmat trei goluri consecutive înscrise, iar reprezentanta României a dat senzația că este capabilă să producă surpriza.

Fetele lui Florentin Pera au avut entuziasm în joc, dar nu și constanță, astfel că Brest a restabilit egalitatea în minutul 24, scor 9-9. A urmat o partidă destul de echilibrată, în care cele două formații s-au schimbat la conducere, dar din minutul 40, la scorul de 16-16, totul a mers în favoarea gazdelor.

Brest Bretagne a marcat patru goluri la rând în mai puțin de 5 minute, astfel că moralul vâlcencelor a fost zdruncinat. Vâlcea nu a mai funcționat în defensivă, iar în atac nimeni nu și-a asumat răspunderea de a arunca la poartă. S-a încercat să se finalizeze doar pe pătrunderi și prin acțiunile pe extreme. SCM nu a mai avut puterea să revină, ci doar a rămas la o distanță de 4-5 goluri până în ultimele minute, când echipa gazdă a accelerat din nou, câștigând la final cu 28-21, un scor prea aspru după aspectul jocului.

Tot în Grupa B din Liga Campionilor, Gyor a pierdut primul punct în Grupa B, după ce a terminat la egalitate în deplasare cu debutanta CSKA Moscova, scor 27-27, cu formația maghiară egalând la ultima fază a jocului.

Brest Bretagne – SCM Rm. Vâlcea 28-21 (12-12)

Brest: Darleux, Toft – Gullden 1, Pop-Lazic 7, Gros 8, Lassource, Loseth 2, Niakate 3, Kobylinska 1, Coatanea 3, Catani, Jaukovic, Mauny 2, Lagattu, Foppa 1, Fofana

SCM: Ciucă, Batinovic – Norgaard 3, Lopez 4, Glibko 3, Trifunovic 2, Nikolic 1, Liscevic 1, Gonzalez 1, Minevskaja, Fernandez 3, Florica, Dăscălete, Aardahl 1, Elghaoui 2, Marin

Grupa B, rezultate etapa I:

ȚSKA Moscova-Gyor Audi ETO 27-27

Odense-Borussia Dortmund 32-27

Brest Bretagne-SCM Rm. Vâlcea 28-21

Podravka Koprivnica-Buducnost Podgorica ( duminică)

Minevskaja: ”Nu am avut răbdare în atac”

Interul Shenia Minevskaja a jucat sezonul trecut la Brest și a avut emoții să joace împotriva fostei sale echipe.  ”Am avut o primă repriză bună, cunoșteam bine echipa din Brest, este una foarte rapidă. Din păcate nu am avut răbdare în joc și de aceea cred ca s-a înregistrat acest rezultat. Am avut emoții să revin în sala din Brest, unde am jucat anul trecut, a fost o atmosferă foarte frumoasă, din păcate nu am câștigat aici, dar sper să o facem la Vâlcea” a declarat Evgenija Minevskaja.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *