Gheorghe Melente poate candida la cel mai bun primar din judeţ, edilul este foarte respectat şi apreciat în comună

Primarul Dragoeştiului, raport de activitate la final de mandat

La Drăgoeşti, toate drumurile comunale sunt ca-n „palmă”, şcolile şi grădiniţele pot concura cu cele din mediul urban, copiii beneficiază de un afterscholl modern, dispensarul şi toate instituţiile publice sunt locaţii noi. În localitates-au construit poduri trainice, iar în satul Buciumeni se ridică din temelii cel mai mare aşezământ cultural din zona de sud-est a judeţului Vâlcea. Mai mult, la Drăgoeşti se derulează un amplu proiect cu bani europeni,care are în vedere înfiinţarea unei pieţe agroalimentare. Comuna Drăgoeştieste una dintre cele mai frumoase comune din judeţ, aici comunitatea beneficiază astăzi de utilităţi care, în urmă cu câţiva ani erau la stadiul de vis, iar această evoluţie s-a datorat faptului că la primărie este o echipă de oameni muncitori, coordonaţi de primar,care colaborează pentru realizarea proiectelor.

Toate obiectivele vizitate sunt realizate cu un simţ gospodăresc deosebit şi, de asemenea, cu un simţ estetic destul de cultivat, dovadă că acea „calificare la locul de muncă” a primaruluiGheorghe Melente s-a dovedit a fivaloroasă.

Gheorghe Melenteeste candidat pentru al treilea mandat de primar din partea PNL, cu experienţă în administraţia publică locală de 12 ani şi asta pentru că, înaintede a prelua frâiele localităţii a mai avut un mandat de viceprimar la Primăria Drăgoeşti.Trage linie, pentru că a venit momentul să dea socoteală în faţa cetăţenilor, şi spune că a reuşit să bifeze în programul său electoral cu care s-a prezentat în 2016 în faţa electoratului mai multe investiţii absolut necesare pentru localnici.

La final de mandat, aşa cum este tradiţia, primarul leoferă localnicilor o broşură care conţine realizările, proiectele şi planurile sale pentru viitor, îmbrăcate cu imagini doveditoare. Melente spune că a fost un mandat aşa cum şi l-a dorit, fiind tot timpul în plină acţiune: „A fost un mandat solicitant, pentru că aşa mi l-am dorit. În toţi aceşti opt ani m-am implicat în treburi curente, dar m-am zbătut şi pentru proiecte. Îmi place să spun că amînvăţat administraţie, dar nu din cărţi, ci din problemele pe care le-am întâmpinat zi de zi, la primărie”,afirmă primarul.

Proiecte recepţionate

Pentru a bifa cât mai multe investiţii într-o localitate în care nu se făcuse nimic până în 2012, în cei opt ani de mandat au existat perioade când fiecare sat al localităţii Drăgoeşti devenise un adevărat şantier. Primarul spune că, la un moment dat, peste 20de lucrări s-au aflat în derulare pe străzile şi uliţele comunale din localitate, se asfalta, se moderniza, se construia. Printre primele investiţii realizare cu bani chibzuiţi, din bugetul local, s-a numărat reabilitarea şi dotarea sediului primăriei şi amenajarea zonei centrale: „Când am devenit primar, clădirea primăriei era frumoasă pe dinafară, dar în interior avea în dotare doar trei calculatoare. M-am gândit atunci că degeaba fac eu lucruri frumoase în localitate, dacă nu este amenajată şi zona centrală. Am decis astfel, printre alte lucrări majore,să refacem clădirea primăriei la exterior şi interior, prin modernizarea fiecărui birou şi dotarea cu calculatore. Ţineam găleţi şi bidoane în pod, să nu vină apa de ploaie peste noi, deoarece ploua peste tot şi apa trecea prin tavan. Astăzi nu există practic nici un birou fără cel puţin două calculatoare, iar aparatul de lucru al primăriei este unul eficient,sunt mândru de asta”, a precizat primarul Gheorghe Melente.

Banii europeni, mană cerească pentru localitate

Primăria comunei Drăgoeşti a finalizat un proiectcu fonduri europene în valoare de 2,5 milioane de euro care include infrastructura rutieră, reţeaua de apă şi canalizare, construcţia unui after-school şi dotarea căminului cultural din localitate. Gospodarul şef de la Drăgoeşti este mândru de acest proiect, şi spune că banii obţinuţi de la Uniunea Europeană au rezolvat în proporţie de 80 la sută problemele localităţii, iar, după finalizarea proiectului, viaţa locuitorilor din comună s-a îmbunătăţit considerabil.

Proiecte pentrumandatul 2020-2024

Munca administraţiei localeîn slujba comunităţii este vizibilă,comuna Drăgoeşti căpătând o altă înfăţişare. Drumurile comunale sunt acum asfaltate, clădirile publice sunt renovate, şcolile modernizate, administraţia publică funcţionează, este eficientă şi deschisă pentru cetăţeni. Mai sunt multe lucruri de făcut, fiindcă sunt proiecte întocmite care trebuie finalizate.

Primarul are în plan introducerea localității în circuitul turistic și promovarea marelui domnitor Mihai Viteazul, născut și botezat în comuna Drăgoești.

Priorități ale mandatului următor: 

 • Intabularea și reabilitarea tuturor drumurilor de tarla, cu fonduri europene.
 • Intabularea, reabilitarea și asfaltarea străzii fântânilor și strada Filip Nele din cătunul Boncani.
 • Intabularea și reabilitarea ca și centură ocolitoarea drumuluiCuci – Spital.
 • Intabularea și promovarea unui proiect pentru regularizarea torenților.
 • Reabilitarea sistemului de apă în cătunul Boncani, la standarde europene.
 • Extinderea rețelelor de canalizare și alimentarea cu apă în toată localitatea, proiectul este depus,trebuie să înceapă lucrările.
 • Introducerea sistemului de alimentare cu gaze, studiul de fezabilitate făcut.
 • Construcțiaunei piețe, proiectul este făcut,urmează să înceapă execuția.
 • Intabularea zonei sediu CAP și darea spre folosinţă în folosul localității.
 • Înființarea serviciului de salubrizare selectivă a deșeurilor.
 • Extinderea iluminatului public în toată localitatea cu lămpi cu led.
 • Înființarea sistemului de supraveghere video în localitate.
 • Introducerea rețelei de internet gratuit în toată localitatea.
 • Reabilitarea sau reamenajarea școlii vechi din Drăgoești
 • Reamenajarea parculuicentral și îmbunătățirea obiectelor de joacă.
 • Înființare de spații de joacă în punctele Gogorică, Stadion și zona Picătura.
 • Stimularea tinerelor familii pentru nou-născuți, prin acordarea unor bonificații.
 • Acordarea burselor școlare elevilor merituoși, precum și celor defavorizați.
 • Identificarea de terenuri în vederea concesionării către tinerii căsătoriți, pentru construcția de locuințe.
 • Cadastrareatuturor terenurilor din domeniul public.
 • Reabilitarea, reîntregirea și îmbunătăţirea izlazului comunal.
 • Facilități pentru toți investitorii care doresc să investească în localitatea Drăgoești.
 • Programe și strategii de susținere a activităților școlare, sportive și culturale.

Stimaţi locuitori ai comunei Drăgoești ,

Mă prezint din nou în fața dumneavoastră̆, solicitându-văîncrederea şi sprijinul pentru a putea continua ceea ce am început împreună, în urmă cu 8 ani.

În cei 8 ani, cât am condus Instituţia PrimărieiDragoești, prin muncă, implicare și devotament am dovedit că și localitatea noastră poate să prospere și, cu siguranță, a ieșit din anonimat.

Astăzi, când se desfăşoară alegerile pentru funcţia de primarl al comunei Dragoești, mă simt mai pregătit ca oricând pentru a conduce destinele acestei comunităti în următorii 4 ani. Pentru realizarea acestei dorinţe îmi propun să avem gaze naturale la toate locuințele din Dragoești, asfalt, apă şi canalizare până la ultima casă de pe fiecare stradă, o şcoală unde toţi copiii să fie mândri că învaţă, o localitate curată, cu trotuare, locuri de joacă și spatii vezi curate. Vreau ca Dragoeștiul să fie familia mea şi a tuturor locuitorilor deopotrivă.

Candidatura mea şi a echipei mele de consilieri pe listele Partidului Național Liberal poate fi, în actuala conjunctură, o mare oportunitate pentru Dragoești, unul dintre obiectivele pe care mi-l asum fiind acela de a accesa fonduri europene, precum şi fonduri de la Bugetul Naţional, pentru modernizarea şi dezvoltarea durabilă a comunei noastre într-un mediu curat şi protejat.

În acelaşi timp, voi milita să îndestulez bugetul local prin atragerea de investitori pentru crearea unor surse bugetare locale noi, precum şi dezvoltarea celor existente, fără mărirea taxelor şi impozitelor contribuabililor, fie ei persoane fizice sau persoane juridice. Realizând acest deziderat vom asigura, pe de o parte, mai multe locuri de muncă, iar pe de altă partefinanţarea sustenabilă a investiţiilor necesare localității noastre.

În măsura în care veţi aprecia că persoana Gheorghe Bebe Melente poate prezenta garanţiile necesare acordării votului dumneavoastră, vă rog să vă prezentaţi la urne pe data de 27 septembrie 2020 şi să votați poziția 4 pe buletinul de vot, SĂGEATA , respectiv candidaţii Partidului Național Liberal.

Cu devotament, al dumneavoastră,Melente Gheorghe (Bebe).

Comandat de Partidul Naţional Liberal

 CMF: 21200012

realizat de SC  INFOTOUR SRL  �

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *