Zi neagră pentru Vâlcea

SCM Rm. Vâlcea a făcut un joc slab sâmbătă, în etapa a II-a a grupelor Ligii Campionilor, cedând acasă, 21-30 cu Odense (Danemarca).

Lovită de apariția cazurilor de coronavirus la Kiki Liscevic, Mireya Gonzalez și secundul Goran Kurtes, SCM avut o săptămână dificilă și asta s-a resimțit din plin pe teren. Antrenamentele nu s-au putut desfășura normal, iar mental echipa nu a părut pregătită pentru confruntarea cu Odense.

SCM Rm. Vâlcea a fost o echipă apatică și în prima repriză, a ținut aproape de Odense datorită portarului Marta Batinovic, care a adunat nouă parade. SCM a revenit de la 0-3 la 2-3 (min. 8) și de la 4-8 (min. 16) la 9-9 (min. 23). Gazdele nu au putut însă trece în față, pentru că și Odense a avut un portar în zi de grație, Rebecca Reihardt, care a apărat multe mingi din situație de 1-1.

Pe lângă faptul că atacul nu a avut idei, Vâlcea a plătit tribut și pentru faptul că a ratat foarte multe ocazii de pe semicerc. Având puține soluții la linia de 9 metri și în special nu a beneficiat de o jucătoare de mâna stângă pe postul de inter dreapta, Florentin Pera a fost nevoit să joace în multe momente cu doi pivoți. Pe lângă ocazii clare irosite, SCM a și pierdut mingi importante, transformate mai mereu Odense în contraatac și faza a doua.

După 13-10 la pauză, formația daneză s-a desprins pe tabela de marcaj încă din primele minute ale părții secunde, 16-10 (min. 36). Apărarea nu a mai putut bloca acțiunile rapide ale nordicelor, astfel că Vâlcea nu a făcut altceva decât să încerce să limiteze proporțiile scorului. Odense a zburdat parcă pe teren, punându-și în valoare extremele senzaționale, daneza Freja Cohrt Kyndboel și brazilianca Quintino Da Silva. Fraga Fernandez a mai încercat câte ceva, iar cu reușitele ei din ultimele 15 minute, SCM a evitat o înfrângere la peste 10 goluri diferență. Pe final este de remarcat debutul la echipa vâlceană a portarului Sara Rus (17 ani), un produs al Miei Rădoi la Centrul de Excelență. Odense s-a impus cu 30-21 și se anunță încă de acum o candidată la un loc pe podium în Grupa B.

În schimb, Vâlcea nu are punct după două jocuri, la fel ca o altă echipă lovită de virus, Buducnost. Probabil că va suferi și în zilele următoare, pentru că toată această situație provocată de Covid-19 nu poate fi rezolvată peste noapte. Însă și în sezonul trecut, SCM a prins o zi neagră la Brest, apoi a revenit și s-a calificat în sferturile de finală ale competiției.

Cum se știe, primele două clasate după Grupa B merg direct în sferturi, în timp ce locurile 3-6 joacă un baraj de accedere în primele opt din Europa cu locurile similare din cealaltă grupă.

SCM Rm. Vâlcea – Odense 21-30 (10-13)

Vâlcea: Batinovic, Ciucă, Rus – Norgaard 4, Lopez, Glibko, Trifunovic 3, Nikolic 2, Minevskaja 1, Fernandez 6, Florica, Dăscălete, Aardahl, Elghaoui 5, Stamin, Marin

Odense: Wester, Reinhardt – Larsen, Groot 4, Wallen, Abbingh 5, Iversen 3, De la Cour 1, Kyndboel 8, Hald, Quintino 4, Hojlund 1, Hageso 2, Johansen, Ikehara, Aambakk 2

Rezultate etapa a II-a:

SCM Rm. Vâlcea – Odense  21-30

Gyor – Podravka Koprivnica 43-28

Buducnost – CSKA Moscova 22-25

Borussia Dortmund – Brest (s-a jucat duminică)

CLASAMENT:

1. Odense Håndbold        2        2        0        0        62 : 48         4

2. Györi Audi ETO          2        1        1        0        70 : 55         3

3. CSKA Moscova           2        1        1        0        52 : 49         3

4. Brest Bretagne             1        1        0        0        28 : 21         2

5. Podravka Vegeta          2        1        0        1        57 : 69         2

6. Borussia Dortmund     1        0        0        1        27 : 32         0

7. Buducnost                    2        0        0        2        48 : 54         0

8. SCM Râmnicu Vâlcea 2        0        0        2        42 : 58         0

Asma Elghaoui: ”Am avut zile complicate”

Asma Elghaoui spune că, datorită problemelor apărute săptămâna trecută, echipa a trăit cu teamă. ”Ne-am luptat până la sfârșit, am început să arătăm caracter. Am început meciul prost, am revenit, asta este bine. Am ratat însă foarte multe ocazii, mai ales unu la unu cu portarul. Am avut niște zile obositoare, complicate, cu multe teste, nu suntem obișnuite să trăim cu această frică. Nu ne-am putut concentra la antrenamente, nu ne-am pregătit cum trebuie pentru acest meci” a spus pivotul de la SCM Rm. Vâlcea.

Florin Pera: ”Fetele au resimțit problemele apărute în ultima săptămână”

Antrenorul Florin Pera a confirmat că echipa sa nu a fost pregătită mental pentru acest joc, după problemele cu coronavirus apărute în lot. „Din păcate, tot ce s-a întâmplat în această săptămână se pare că ne-a afectat foarte mult. Am mai avut meciuri în care am ratat, dar azi chiar am exagerat, am irosit nu mai puțin de 14 ocazii din situație de unu la unu. S-a simțit și lipsa acelor două jucătoare, Kristina Liscevic și Mireya Gonzalez. Sigur că ne-am fi dorit mult mai mult de la acest joc, nici nu am știut dacă se mai joacă, a fost o săptămână dificilă, ne antrenăm, nu ne antrenăm. Din ce am simțit, din punct de vedere mental nu am fost pregătiți pentru acest joc. Am încercat să le sprijin și să le încurajez pe fete, dar ele au resimțit foarte mult problemele din această săptămână, iar randamentul nu a fost cel așteptat”, a declarat Florentin Pera după joc.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *