La Malaia, „Transcăpăţâna” va fi cel mai spectaculos şi admirat drum din lume

Veche aşezare la poale de munţi semeţi, înconjurată de păduri trainice, cu împrejurimi atrăgătoare, Mălaia a intrat de mult în salba aşezărilor cu renume ale judeţului, iar una dintre şansele imense de dezvoltare a localităţii este turismul.

În strategia de dezvoltare a localităţii, elaborată de administraţia locală sunt trecute în vederea amenajării pârtii de schi la Curmătura Olteţului, Patoşteanu, Coasta Benghii şi Muntin: „Dacă în zona Transalpinei s-ar construi locuri de cazare, zona noastră Brezoi- Mălaia- Voineasa ar concura cu staţiunile montate din Elveţia. Mai mult avem nevoie de infrastructură şi  drumul judeţean care duce spre golul alpin Petrimanu ar fi asfaltat. Acest drum judeţean duce sus în munte, la Curmătura Olteţului şi de acolo coboară la Peşterea Muierii. Un alt drum spectaculos este Transcăpăţâna, iar in acest sens am făcut cu administraţia locală Vaideeni şi Horezu o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, în vederea asfaltării acestui tronson de drum. Drumul urcă la Horezu spre Vârful Romani, coboară la Mălaia, iar din punctul Fântâna Neamţului spre Ciunget – Patoşteanu drumul urcă spre Transalpina. După modernizare, va fi cel mai spectaculos şi admirat drum din lume, care va trage milioane de turişti”, este de părere primarul din Mălaia.

Mălaia, oferă cele mai spectaculoase privelişti din această zonă a ţării

Aşezată într-o zonă muntoasă, înconjurată de Munţii Lotrului, Munţii Căpăţânii şi apa Lotrului, care separă de la răsărit spre apus Munţii Căpăţânii şi Munţii Latoriţei, Mălaia poate oferi peisaje unice, de o frumuseţe impresionantă. De aici se pot vizita o mulţime de trasee turistice spectaculoase, începând cu celebra Peşteră cu Lapte, situată pe versantul drept al Văii Rudăreasa, la 5 kilometri în amonte de satul Ciunget. Peştera are o lungime de 22 de metri, denumirea ei provenind de la pereţii brodaţi cu mici concreţiuni albe. La câţiva metri mai sus de aceasta se află alte două mici grote cu dezvoltare verticală, care suscită interesul cercetătorilor şi ar putea fi puncte de atracţie deosebite pentru turişti. În apropiere de Peştera Laptelui au fost descoperite relicve de fosile, care sunt expuse la Muzeul de Istorie al judeţului.: „Mai sus de Peştera cu Lapte, în creştetul munţilor, pe apa Bucuresei stă ascunsă în munţi, într-o privelişte spectaculoasă, care merită tot efortul să fie vizitată, cascada Jariştei. O comoară a naturii, cascada este una impunătoare, care sparge liniştea pădurii de brazi într-un loc ascuns, în apropierea a două trasee turistice montane din zonă, pe partea nordică a versantului Văleanu”, descrie primarul din Mălaia, obiectivele turistice spectaculoase din zonă.

2 thoughts on “La Malaia, „Transcăpăţâna” va fi cel mai spectaculos şi admirat drum din lume

  1. LA MALAIA, „TRANSCĂPĂŢÂNA” VA FI CEL MAI SPECTACULOS ŞI ADMIRAT DRUM DIN LUME……Chiar asa? Cum poti scrie asa prostii? E boala romanilor sa se laude si sa conserve putinul pe care il au in loc sa puna dracylui mana pe mnca si sa faca ceva sa arate cu ce e afara („Eu imi apar saracia, si nevoile…” cum zicea poetul)…

  2. ..LA MALAIA, „TRANSCĂPĂŢÂNA” VA FI CEL MAI SPECTACULOS ŞI ADMIRAT DRUM DIN LUME……Chiar asa? Cum poti scrie asa prostii? E boala romanilor sa se laude si sa conserve putinul pe care il au in loc sa puna dracylui mana pe mnca si sa faca ceva sa arate cu ce e afara („Eu imi apar saracia, si nevoile…” cum zicea poetul)…

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *